Пятница , 29 Март 2024
Разное

Сергій Фурса: Мирний процес кого з ким?

«Це спроба зірвати мирний процес… Оце так заява верховного головнокомандуючого воюючої країни. Мирний процес кого з ким?

Стоять двоє чоловік. Типу домовляються. Тут один одному дає в пику. А другий каже – це спроба зірвати наші мирні переговори. Давайте іїх продовжимо. І знову отримає у писок. І знову каже, що треба продовжувати, – про це на своїй сторінці у Фейсбуці пише відомий колумніст, інвестиційний банкір Сергій Фурса.

«Мирний процес не може бути якщо одна з сторін не прагне миру. Коли нарешті хтось зрозуміє, що не прагне. Росія не прагне миру. Росія прагне перемоги. І може іноді удавати, що прагне миру. І вірити їй у цьому – це навіть не відсутність стратегічного мислення. Це взагалі відсутність мислення.

Успішні мирні перемовини з точки зору Росії – це коли Україна століть раком і росіяни візують капітуляцію у нас на спині.

До такого моменту ми бажаємо продовжувати мирний процес? До такого моменту ми продовжимо намагання не дратувати іі? Ну а раптом вона розсердиться і перестане удавати, що хоче зірвати мирний процес…І коли ми нарешті скажемо, що не абстракті окупанти, а російські війська. Скільки раз треба отримати по пиці до цього? Скільки раз треба отримати по пиці щоб зрозуміти, що мирний процес – це наша розмова самих із собою, а не перемовини з ворогом, як це має бути. Там ворог. І не треба дивитись йому у вічі. Хіба ще через приціл снайперської гвинтівки.

Росія наш ворог. І не може людина, що очолює армію, яке має боронити країну від ворога, вважати іі другом. Не має права! Цей ворог, який поважає лише силу. І буде використовувати будь яку слабкість і поступливість. І будь яка поступка, б є і по самому президенту. Бо не маючи стратегічного мислення він особисто відвід війська у Золотому. І саме туди прийшов Путін. Бо знав, що тепер скажуть українці про свого головнокомандувача. Бо Путін думав стратегічно. А Зеленський не мав на це часу. Бо нема ж часу подумати, треба війська розводити. Треба ж мирний процес прискорити.

І добре б якщо б так само лише це удавали, що ми прискорюємо мирний процес. Ні. Ми чесно робимо кроки на зустріч. І кожного разу потім отримаємо у писок. Дуже розумна поведінка. Це навіть тактику має набриднути. Не те, що стратегу», – завершує Фурса.

 

«Вечірні Вісті» 

Leave a comment

Добавить комментарий

Свежие новости

Погода

Новости по теме

Искусство селфи: как делать идеальные фото на смартфон

Смартфоны, уровень технологичности которых растет год от года, уже давно заменили цифровые...

Как НЭК готовились к атакам ВС РФ по энергетической инфраструктуре?

В результате нанесённых ВС РФ комбинированных атак и обстрелов по Украине энергетическая...

ВС РФ пытаются создать свои морские беспилотники для новых атак, — Буданов

Военная промышленность РФ пытается создать морские беспилотники ударного типа самостоятельно.