Четверг , 28 Март 2024
Разное

На Донбасі зафіксовано чергові грубі порушення чинних угод із російського боку

Російська Федерація і далі систематично постачає до тимчасово окупованих територій України особовий склад, озброєння та військову техніку

Про це повідомляє Українська сторона Спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін.

Аби приховати переміщення окупаційних сил і засобів та проїхати непоміченим для представників Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ, ворог використовує ґрунтові дороги, минаючи офіційні пункти пропуску.

Постійно фіксуються порушення чинних домовленостей щодо відведення важкого озброєння від лінії розмежування, а також облаштування фортифікаційних споруд і мінування території поблизу ділянок розведення та житлових кварталів, що, безумовно, наражає на небезпеку мирних громадян Донбасу.

Читайте також: Доба на фронті: окупанти втратили 16 бойовиків, у нас – двоє поранених й один травмований

Всі ці факти підтверджують представники Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ у своїх щоденних звітах.

Зокрема, нещодавно безпілотний літальний апарат СММ дальнього радіусу дії зафіксував щонайменше 30 тентованих вантажівок, які в’їхали зі сторони Російської Федерації на тимчасово непідконтрольну урядові України територію, оминаючи офіційні пункти пропуску.

Під час подальшого спостережного польоту БпЛА Місії було помічено понад 70 вантажівок військового типу, ремонтно-евакуаційні машини, два танки Т-64 і два бронетранспортери БТР-80, які були розміщені в окупованому Луганську. Також поблизу житлового району в Харцизьку виявлено зенітний ракетний комплекс 9К35 “Стріла-10”.

Читайте також: Окупанти провокували ЗСУ обстрілами із житлових кварталів і ділянки розведення. ФОТО

Варто зазначити, що російські окупанти продовжують використовувати мирних мешканців Донбасу в ролі живого щита, облаштовуючи фортифікаційні споруди в житлових кварталах Горлівки. У місті нещодавно виявлено вириті дві нові траншеї та збудовані захисні споруди. Крім того, на околицях Широкої Балки було зафіксовано приблизно 590 протитанкових мін.

Усі ці факти свідчать, що російські загарбники й надалі демонструють стійке небажання дотримуватись Мінських домовленостей і відверто ігнорують узяті на себе зобов’язання в рамках консультацій Тристоронньої контактної групи. Своїми діями вони підтверджують прагнення до подальшого загострення конфлікту, збільшуючи кількість озброєння та військової техніки в безпосередній близькості до лінії зіткнення, чим наражають на небезпеку мирних мешканців в окупованих ними населених пунктах.

“Вечірні Вісті”

Leave a comment

Добавить комментарий

Свежие новости

Погода

Новости по теме

Искусство селфи: как делать идеальные фото на смартфон

Смартфоны, уровень технологичности которых растет год от года, уже давно заменили цифровые...

Как НЭК готовились к атакам ВС РФ по энергетической инфраструктуре?

В результате нанесённых ВС РФ комбинированных атак и обстрелов по Украине энергетическая...

ВС РФ пытаются создать свои морские беспилотники для новых атак, — Буданов

Военная промышленность РФ пытается создать морские беспилотники ударного типа самостоятельно.