Пятница , 19 Апрель 2024
Разное

Доба на фронті: двоє поранених, окупанти обстріляли Бердянське із протитанкового ракетного комплексу

За минулу добу, 21 червня, збройні формування Російської Федерації вкотре порушили зобов’язання щодо припинення вогню й 10 разів обстріляли позиції Об’єднаних сил

Про це повідомляє пресцентр Об’єднаних сил.

21 червня російські окупанти й колаборанти застосували проти наших воїнів заборонені до розміщення на лінії зіткнення міномети калібру 120 і 82 мм, а також озброєння БМП, гранатомети різних систем, протитанкові ракетні комплекси, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю.

Окрім того, збройні формування РФ здійснили обстріл населеного пункту в Донецькій області. Для придушення вогневих засобів загарбників наші воїни оперативно застосували штатне озброєння та чітко дали зрозуміти окупантам, що їхня злочинна діяльність не залишиться безкарною. Після чого ворог припинив свою активність.

Читайте також: Загострення в ООС: від початку доби – 16 обстрілів

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання “Північ” поруч із Кримським, Залізним і Шумами агресор застосував міномети 120-го та 82-го калібру. Окрім цього, російські найманці використали проти наших вояків станкові протитанкові гранатомети.

Активізувалися російські окупанти й неподалік Новотошківського, застосувавши при цьому 82-мм міномети.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання “Схід” загарбники тричі обстріляли позиції Об’єднаних сил неподалік Авдіївки з мінометів 120 калібру, озброєння БМП, станкових протитанкових гранатометів, а також вели вогонь із ручних протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї.

Проти оборонців Старогнатівки ворог спочатку використав протитанкові ракетні комплекси, а згодом – гранатомети різних систем і стрілецьку зброю.

Окрім того, агресор застосував протитанковий ракетний комплекс “Корнет” калібру 152 мм і наразив на небезпеку цивільних жителів, які проживають поблизу лінії зіткнення в Бердянському. Протитанкова керована ракета вибухнула неподалік місцевої амбулаторії. На щастя, ніхто з місцевих мешканців не постраждав.

Внаслідок ворожої агресії один військовослужбовець Об’єднаних сил отримав поранення.

На всі обстріли українські воїни дали агресорові результативну й умотивовану відповідь, змусивши окупантів припинити злочинну діяльність.

Читайте також: Окупанти застосовують артилерію і 120-мм міномети, поранено чотирьох військових

Від початку поточної доби зафіксовано сім випадків порушення режиму припинення вогню з боку загарбників.

Російські збройні формування в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання “Північ” поблизу Хутора Вільного тричі відкривали вогонь із мінометів калібру 82 мм, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї.

Також міномети 120-го калібру ворог застосував біля Новотошківського, Оріхового та Голубівського. Крім того, оборонні укріплення наших військовослужбовців неподалік Попасної російські найманці обстріляли зі станкових протитанкових гранатометів.

За поточну добу окупанти поранили одного українського захисника.

У відповідь на обстріли наші підрозділи, що обороняються, відкривали вогонь для припинення агресивних дій ворога. Загарбники дістали адекватну відповідь від українських воїнів. Ворожі втрати уточнююся.

Ситуацію в районі проведення операції надійно контролюють Об’єднані сили.

“Вечірні Вісті”

Leave a comment

Добавить комментарий

Погода

Новости по теме

NASA сфотографировали розовые вспышки на Солнце

Фотограф NASA сделал эффектные кадры во время недавнего солнечного затмения.

Рецепт домашнего соуса “Тартар” вкуснее магазинного аналога

Соус "Тартар" является очень пикантным и подходящим ко многим блюдам.

Насколько чистые стаканы в Укрзализныце? Проверка  на стафилококк

Чаепитие в поездах Укрзализныци – это уже ритуал, который проходят практически все...

Какой кофе не вредит здоровью? Совет кардиолога

Кофе это очень частый напиток на столах людей по всему миру.