Пятница , 19 Апрель 2024
Разное

Доба на фронті: загарбники різко збільшили кількість обстрілів і поранили одного вояка

Учора, 2 липня, збройні формування Російської Федерації 10 разів порушили режим припинення вогню

Про це повідомляє пресцентр Об’єднаних сил.

Російські окупанти й колаборанти використали заборонені до розміщення на лінії зіткнення міномети калібру 120 і 82 мм, а також гранатомети різних систем, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю.

Для придушення вогневих засобів агресора наші воїни оперативно застосували штатне озброєння та чітко дали зрозуміти загарбникам, що їхня злочинна діяльність не залишиться безкарною.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання “Північ” вранці та під вечір окупаційні війська неодноразово відкривали вогонь із мінометів калібру 120 і 82 мм, гранатометів різних систем і великокаліберних кулеметів по опорних пунктах наших захисників неподалік Луганського.

Читайте також: Доба на фронті: поранено одного вояка, в окупантів – значні втрати

Також російські найманці активізували свої вогневі дії і поблизу Новоолександрівки, застосувавши при цьому станкові протитанкові гранатомети.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання “Схід” неподалік Кам’янки ворог використав проти наших воїнів 82-мм міномети, великокаліберні кулемети та гранатомети різних систем, а по околицях Невельського – спочатку стрілецьку зброю, а згодом великокаліберні кулемети.

Крім того, вогнем із гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї збройні формування РФ двічі обстріляли й оборонців Водяного.

За минулу добу внаслідок ворожого обстрілу один український військовослужбовець дістав поранення. Його оперативно евакуйовано до медичного закладу та надано необхідну допомогу лікарів. Стан здоров’я воїна – задовільний.

Такі підступні дії агресора без відповіді не залишилися – вогнем зі штатного озброєння по позиціях окупантів українські підрозділи рішуче придушили їхню активність.

Згідно із даними розвідки, 2 липня наші оборонці поранили одного загарбника.

Від початку поточної доби збройні формування РФ уже сім разів порушили режим припинення вогню, зокрема й із озброєння, забороненого Мінськими домовленостями.

Читайте також: Хомчак пообіцяв посилити “Джавелінами” кожну нову бригаду в ООС

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання “Північ” ворог застосував артилерійські системи калібру 122 мм, 120-мм міномети й ручні протитанкові гранатомети по наших опорних пунктах на підступах до Новотошківського.

Також із мінометів калібру 120-мм окупаційні війська декілька разів обстріляли українські оборонні укріплення біля Хутора Вільного й Південного.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання “Схід” російські найманці задіяли 120- та 82-мм міномети і гранатомети на підступах до Авдіївки й автоматичні станкові гранатомети та великокаліберні кулемети – неподалік Кам’янки.

Ще один факт застосування зброї зафіксовано на Приазов’ї – із ручних протитанкових гранатометів і великокаліберних кулеметів ворог вів вогонь по опорних пунктах неподалік Водяного.

За поточну добу, згідно із наявною інформацією, втрат серед українських захисників не зафіксовано.

Ситуація в районі проведення операції Об’єднаних сил залишається контрольованою.

“Вечірні Вісті”

Leave a comment

Добавить комментарий

Погода

Новости по теме

NASA сфотографировали розовые вспышки на Солнце

Фотограф NASA сделал эффектные кадры во время недавнего солнечного затмения.

Рецепт домашнего соуса “Тартар” вкуснее магазинного аналога

Соус "Тартар" является очень пикантным и подходящим ко многим блюдам.

Насколько чистые стаканы в Укрзализныце? Проверка  на стафилококк

Чаепитие в поездах Укрзализныци – это уже ритуал, который проходят практически все...

Какой кофе не вредит здоровью? Совет кардиолога

Кофе это очень частый напиток на столах людей по всему миру.