Суббота , 20 Апрель 2024
Разное

Доба на фронті: загарбники все частіше стріляють, поранили чотирьох військовиків

Минулої доби, 7 липня, основні бойові підрозділи Збройних сил України стримували ворожу агресію, а військові резерви зі складу Об’єднаних сил були задіяні в ліквідації пожежі на Луганщині

Про це повідомляє пресцентр Об’єднаних сил.

Водночас ситуація на передовій залишається повністю контрольованою.

7 липня збройні формування Російської Федерації 13 разів порушили режим припинення вогню.

Російські окупанти й колаборанти застосували заборонені Мінськими домовленостями артилерійські системи калібру 122 мм, 120- та 82-мм міномети, а також протитанкові ракетні комплекси, гранатомети різних систем, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю.

Наші воїни негайно реагували на всі можливі загрози з боку загарбників, змушуючи їх припинити збройну активність.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання “Північ” поблизу Новотошківського ворог застосував заборонені артилерійські системи калібру 122 мм і 120- й 82-мм міномети, а також озброєння БМП і великокаліберні кулемети.

Читайте також: Це вже навіть не глухий кут: Портников пояснив, що Зеленському робити з війною на Донбасі

На підступах до Новолуганського російські найманці здійснювали обстріли з мінометів калібру 82 мм, а біля Оріхового – із гранатометів різних систем і великокаліберних кулеметів.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання “Схід” упродовж доби агресор із гранатометів різних систем і стрілецької зброї вів вогонь по наших опорних пунктах неподалік Старогнатівки, Водяного, Широкиного, Мар’їнки, Пісків та Авдіївки.

По укріпленнях українських воїнів близько Богданівки окупаційні війська задіяли протитанковий ракетний комплекс.

Ще один факт ворожої збройної активності зафіксовано на Приазов’ї – поруч із Павлополем збройні формування РФ відкривали вогонь із мінометів калібру 82 мм, станкових протитанкових гранатометів і великокаліберних кулеметів.

Підрозділи Об’єднаних сил своєчасно реагували на ворожі збройні провокації та прицільним вогнем змушували окупантів відмовитися від продовження агресивних дій.

За минулу добу внаслідок ворожих обстрілів четверо військовослужбовців Об’єднаних сил отримали поранення. Їх оперативно доставлено до лікувального закладу й надано невідкладну допомогу лікарів. Стан здоров’я кожного українського захисника – задовільний.

Читайте також: На Донбасі знищено вісьмох російських окупантів, одного – поранено

Від початку поточної доби збройні формування РФ шість разів порушили режим припинення вогню.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання “Схід” посеред ночі загарбники двічі обстріляли наші опорні пункти на підступах до Мар’їнки, застосовуючи при цьому гранатомети різних систем.

Не було спокійно й у передмісті Авдіївки – тут ворог на світанку відкривав вогонь із мінометів калібру 82 мм, станкових протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання “Північ” російські найманці задіяли гранатомети різних систем і великокаліберні кулемети побіля Хутора Вільного й Оріхового.

Рішучими діями й ефективним застосуванням чергових вогневих засобів наші ійськовики припинили ворожі обстріли. Агресор дістав адекватну відповідь від Об’єднаних сил.

Згідно з наявною інформацією, за поточну добу втрат серед українських захисників не зафіксовано.

“Вечірні Вісті”

Leave a comment

Добавить комментарий

Погода

Новости по теме

Известный украинский блогер развенчал слухи о «издевательствах» над бывшей

Известный украинский блогер дал публичный ответ на обвинения в свой адрес со...

Полезные расширения для каждого браузера и смартфона

Изначально Safari выглядел на фоне гигантов браузерного сектора, такими как Chrome примитивным.

NASA сфотографировали розовые вспышки на Солнце

Фотограф NASA сделал эффектные кадры во время недавнего солнечного затмения.

Рецепт домашнего соуса “Тартар” вкуснее магазинного аналога

Соус "Тартар" является очень пикантным и подходящим ко многим блюдам.