Пятница , 26 Апрель 2024
Разное

Оприлюднено аудіо, як вербувальник генерал-майора СБУ із ФСБ керував загарбниками на Донбасі

Полковник ФСБ РФ Ігор Єгоров, на агентурному зв’язку в якого перебував колишній генерал-майор СБУ Валерій Шайтанов, був одним з організаторів окупації та розгортання терористичної діяльності на Донбасі

Про це повідомляє пресцентр СБУ, посилаючись на додаткові матеріали своєї контррозвідки.

Із літа 2014 Єгоров під позивним “Ельбрус” напряму координував діяльність незаконних збройних формувань на території Луганської області, доводив до бойовиків вказівки російського командування й організовував взаємодію різних угруповань.

Полковник ФСБ називав себе “першим заступником командувача військ  так званої “Новоросії”. Важливим аспектом його діяльності було узгодження спільних дій із так званим “міністерством оборони ДНР”, забезпечення загарбників озброєнням і боєприпасами.

Читайте також: В’ятрович звернувся до СБУ щодо ймовірної державної зради в ДБР

Окупант особисто був присутнім на загарбаній території, перенаправляв групи російських бойовиків із Криму на Донбас.

Контррозвідка СБУ зафіксувала, що Єгоров безпосередньо причетний до збиття російською стороною українських військових літаків улітку 2014 року та до ракетних обстрілів підрозділів Збройних сил України.

Також полковник ФСБ РФ займався збором розвідувальної інформації та координував диверсійні групи для протидії українським військовим.

Що ж до згаданого Шайтанова, то його затримали 14 квітня. Згідно з матеріалами справи, один із колишніх керівників Центру спецоперацій “А” СБУ перебував на агентурному зв’язку в полковника Єгорова.

Читайте також: Це вже навіть не глухий кут: Портников пояснив, що Зеленському робити з війною на Донбасі

Слідство встановило, що за завданням спецслужб РФ Шайтанов планував теракти на території України. За це представник ФСБ гарантував йому винагороду в розмірі 200 тис. дол. і паспорт громадянина РФ. Виконавцем Шайтанов спеціально підібрав особу серед колишніх бійців спецпідрозділів.

Окрім того, встановлено, що Шайтанов збирав і передавав ФСБ інформацію про таємні операції в районі АТО/ООС і задіяних у них співробітників; міжнародну співпрацю вітчизняних спецслужб у сфері нацбезпеки й оборони; працівник СБУ та розвідників; а також вербував старших офіцерів спеціальних і розвідувальних органів для роботи на ФСБ. Зокрема Шайтанова підозрюють у тому, що за завданням російських спецслужб він планував вбивство відомого добровольця Адама Осмаєва.

“Вечірні Вісті”

Leave a comment

Добавить комментарий

Погода

Новости по теме

Лёгкий рецепт кружевных пасок-краффинов

Кружевные паски-краффины выглядят довольно необычно, ведь они напоминают одновременно кекс и круассан.

Какие растения нужно срочно обрезать, чтобы они пышно цвели?

Дачники и огородники в весеннюю пору активно занимаются обрезкой кустов и деревьев.

Учёные показали как меняется внешность человека если спать меньше 7 часов

Недостаток сна в современном мире является обыденной вещью.

Рецепт домашнего салата с печенью, но без картошки

Салат с печенью - вкусное и полезное блюдо, которое легко приготовить.