Пятница , 29 Март 2024
Разное

Російські окупанти обстріляли мирне селище забороненими мінами. ФОТО

Українська сторона СЦКК повідомляє про зафіксований черговий факт використання російськими незаконними збройними формуваннями на Донбасі заборонених міжнародними конвенціями протипіхотних мін ПОМ-2, які загрожують життю та здоров’ю мирних мешканців

Про це зазначає пресцентр Об’єднаних сил.

Так, учора, 15 липня, російсько-окупаційні війська з напрямку непідконтрольного селища Доломітного здійснили обстріл у бік житлових будинків селища Новолуганського Бахмутського району Донецької області. Ворог застосував РПГ-7, гранату якого замінено на міну ПОМ-2.

Читайте также: Доба на фронті: без утрат, окупанти обстріляли Новолуганське


По оперативному прибуттю на місце обстрілу спостережна група української сторони СЦКК провела фотофіксацію та встановила, що на території ЗАТ “Бахмутський аграрний союз” унаслідок обстрілу російськими окупантами виявили міну ПОМ-2, що не привелася в бойовий стан. Планується подальша утилізація боєприпасу підрозділом ДСНС України. Існує ймовірність можливості знаходження декількох таких мін на прилеглій території.

УС СЦКК наголошує, що цей вид мін заборонений Оттавською конвенцією з 1997 року, виготовляють їх лише в Російській Федерації. Протипіхотна міна ПОМ-2 має період самоліквідації від чотирьох до 100 годин (у середньому 23-24 години). Для доставки мін використовують гранатомет РПГ-7 із переробленою гранатою ПГ-7. Радіус суцільного ураження становить до 16 метрів, міна спрацьовує у мить, коли людина зачепить одну із чотирьох тонких капронових ниток, завдовжки до 10 метрів кожна. Існують модифікації міни також і без самоліквідації.

Читайте также: “Треба просто перестати стріляти” трансформувалося у “Треба просто мовчати про втрати на фронті” – Береза

Незаконні збройні формування Російської Федерації продовжують свідомо нехтувати Мінськими домовленостями, порушуючи норми гуманітарного права, більше того – їхні зухвалі дії свідчать про зацікавленість у подальшому загостренні збройного конфлікту.

УС СЦКК наголошує, що дані факти чергового тяжкого злочину наочно вказують на причетність Російської Федерації до систематичних поставок цього типу мін на непідконтрольну Україні територію, із метою подальшого їхнього застосування загарбниками по житлових районах Донбасу. Агресор постійно нехтує міжнародними правовими нормами та принципами, які застосовують під час ведення війни відповідно до міжнародного гуманітарного права, і відчуває безвідповідальність, ставляючи під загрозу життя мирних мешканців по обидві сторони від лінії зіткнення.

“Вечірні Вісті”

Leave a comment

Добавить комментарий

Свежие новости

Погода

Новости по теме

Искусство селфи: как делать идеальные фото на смартфон

Смартфоны, уровень технологичности которых растет год от года, уже давно заменили цифровые...

Как НЭК готовились к атакам ВС РФ по энергетической инфраструктуре?

В результате нанесённых ВС РФ комбинированных атак и обстрелов по Украине энергетическая...

ВС РФ пытаются создать свои морские беспилотники для новых атак, — Буданов

Военная промышленность РФ пытается создать морские беспилотники ударного типа самостоятельно.