Пятница , 19 Апрель 2024
Разное

Доба на фронті: окупанти 15 разів порушили режим тиші, загинув український воїн

Упродовж минулої доби, 8 квітня, в районі проведення операції Об’єднаних сил збройні формування Російської Федерації 15 разів порушили режим припинення вогню.

Як повідомляється у ранковому зведенні штабу ООС, з них 11 – обстріли позицій українських захисників, 2 – обстріли цивільної інфраструктури, 1 – дистанційне мінування мінами ПОМ-2 та 1 факт облаштування противником фортифікаційних споруд, інформує UAINFO.org.

Так, у районі оперативно-тактичного угруповання «Схід», неподалік населених пунктів Піски та Водяне, що на Приазов’ї, ворог відкривав вогонь з артилерійських установок калібру 122 мм, мінометів калібру 82 мм, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. 

Поблизу населеного пункту Широкине ворог використовував великокаліберні кулемети, а біля селища Невельське – станкові протитанкові гранатомети.

У районі оперативно-тактичного угруповання «Північ» збройні формування РФ відкривали вогонь з автоматичних станкових гранатометів поблизу селища Луганське.

Унаслідок ворожого вогню один військовослужбовець зі складу Об’єднаних сил дістав поранення, несумісні з життям. На обстріли російсько-окупаційних військ українські захисники відкривали вогонь у відповідь.

Також у районі населеного пункту Водяне противник двічі здійснив артилерійський обстріл цивільної інфраструктури.

Передові підрозділи Збройних сил України зафіксували проведення інженерних робіт з облаштування нових оборонних позицій у бік лінії розмежування поблизу населеного пункту Широкине. У напрямку селища Зайцеве ворог здійснив дистанційне мінування з ручних протитанкових гранатометів мінами ПОМ-2. 

Про всі факти порушень Українська сторона Спільного центру контролю та координації повідомила Спеціальну моніторингову місію ОБСЄ.

Станом на 7:00 обстрілів з боку російсько-окупаційних військ не зафіксовано. Українські військовослужбовці й надалі контролюють ситуацію в районі проведення ООС та дотримуються режиму припинення вогню.  

UAINFO

Leave a comment

Добавить комментарий

Погода

Новости по теме

Известный украинский блогер развенчал слухи о «издевательствах» над бывшей

Известный украинский блогер дал публичный ответ на обвинения в свой адрес со...

Полезные расширения для каждого браузера и смартфона

Изначально Safari выглядел на фоне гигантов браузерного сектора, такими как Chrome примитивным.

NASA сфотографировали розовые вспышки на Солнце

Фотограф NASA сделал эффектные кадры во время недавнего солнечного затмения.

Рецепт домашнего соуса “Тартар” вкуснее магазинного аналога

Соус "Тартар" является очень пикантным и подходящим ко многим блюдам.