Четверг , 18 Апрель 2024
Разное

На Донбасі поранили українського воїна, “Л/ДНР” стріляли з гранатометів і гармат

Протягом минулої доби, 27 травня, російські окупанти 9 разів порушили режим припинення вогню. Один воїн ЗСУ загинув під ворожими обстрілами. З початку доби, 28 травня, один український воїн був поранений.

Про це у Facebook повідомляє пресцентр штабу ООС, інформує UAINFO.org.

Так, український захисник загинув під час обстрілу у напрямку населеного пункту Новотошківське, де окупанти відкривали вогонь зі стрілецької зброї.

Також поблизу Пісків ворог тричі відкривав вогонь з мінометів 120-го та 82-го калібрів, а також з великокаліберних кулеметів.

Неподалік Причепилівки російські найманці вели вогонь з мінометів 120-го калібру, озброєння бойових машин піхоти, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

Біля Опитного окупанти відкривали вогонь з мінометів 120-го калібру, станкових протитанкових гранатометів та великокаліберних кулеметів, а Новгородського – з мінометів 82-го калібру. Поблизу Мар’їнки ворог здійснив обстріл з протитанкових гармат.

На обстріл російсько-окупаційних військ наші воїни відкривали вогонь у відповідь. Про всі факти порушень Українська сторона СЦКК поінформувала представників СММ ОБСЄ.

Станом на 7 годину ранку, 28 травня, зафіксовано 5 порушень режиму припинення вогню. Поблизу Авдіївки ворог відкривав вогонь з мінометів 82-го калібру, а біля Водяного – ще й з ручних протитанкових та підствольних гранатометів.

У районі Гранітного ворог використав великокаліберні кулемети. У цьому ж напрямку по наших позиціях з БПЛА було скинуто два постріли ВОГ-17. У напрямку Пісків противник застосував стрілецьку зброю.

Внаслідок ворожого вогню один військовослужбовець зі складу ОС отримав кульове поранення. Воїну оперативно надали домедичну допомогу та евакуювали до лікувального закладу. Стан здоров’я пораненого – задовільний.

UAINFO.org

Leave a comment

Добавить комментарий

Погода

Новости по теме

NASA сфотографировали розовые вспышки на Солнце

Фотограф NASA сделал эффектные кадры во время недавнего солнечного затмения.

Рецепт домашнего соуса “Тартар” вкуснее магазинного аналога

Соус "Тартар" является очень пикантным и подходящим ко многим блюдам.

Насколько чистые стаканы в Укрзализныце? Проверка  на стафилококк

Чаепитие в поездах Укрзализныци – это уже ритуал, который проходят практически все...

Какой кофе не вредит здоровью? Совет кардиолога

Кофе это очень частый напиток на столах людей по всему миру.