Пятница , 29 Март 2024
Культура

«Беверлі-Хіллз 90210» — шоу повинно продовжуватися?

Прем’єра серіалу «Беверлі- Хіллз 90210» відбулася 4 жовтня 1990 року на телеканалі Fox, а останній епізод вийшов у ефір 17 травня 2000-го. Тож протягом десяти років тінейджери всього світу буквально росли разом зі своїми улюбленими героями. Звісно, «Беверлі-Хіллз»- аж ніяк не шедевр, але свого часу для молоді він був дійсно подією.

Насправді мало хто знає чи, можливо, пам’ятає, що на початку свого існування рейтинги серіалу були ну дуже низенькі. Але в 1991 році вони почали потроху зростати. І так потихеньку шоу стало хітом телебачення.

«Беверлі-Хіллз 90210» багато критикували: по-перше, це була така собі молодіжна «Санта-Барбара», а по-друге, вік акторів, які грали школярів, часто зашкалював за двадцять років, а декому було навіть більше тридцяти!

Смішно, але тінейджерам було байдуже. Вони шалено закохалися в серіал. Тож виник справжній культ «Беверлі-Хіллз»: у кожного підлітка в 1990-х мав бути фірмовий зошит чи то бодай постер з улюбленими персонажами. Тим часом саме це шоу допомогло компанії Fox стати на рівень CBS, NBC і ABC. Але це все було дуже давно.

На початку нинішнього року з’явилась інформація, що серіал перезапустять. Ця новина відверто здивувала, бо ж на телебаченні і так вистачає прибуткових серіалів. І для чого повертати на екран те, що може вже і не спрацювати? Втім, ребут відбувся. Перезавантажений серіал складається усього з шести епізодів. Сценаристи вирішили розповісти не про улюблених героїв, а про те, як склалося нереальне життя реальних акторів.

Нам показали, як начебто живуть Джейсон Прістлі (Брендон Волш), Шеннен Догерті ( Бренда Волш), Дженні Гарт (Келлі Тейлор), Ян Зірінг (Стів Сандерс), Торі Спеллінг (Донна Мартін), Габріель Картеріс (Андреа Цукерман) та Брайан Остін Грін (Девід Сільвер). Усі вони збираються через двадцять років для того, щоб перезавантажити серіал. Отака собі розповідь про закулісне життя. Однак вийшло усе досить убого, нецікаво й навіть смішно. Це якби одягнути сукню з тих самих 1990-х нині… Та найсумніше те, що за усі шість серій актори так і не згадали свого колегу, учасника основного складу оригінального серіалу – Люка Перрі, який помер 4 березня 2019 року…

Річ у тім, що майже ніхто з акторів основного складу «Беверлі-Хіллз» після закінчення шоу так і не зміг знайти собі місце під сонцем. Майже всі вони тинялися із серіалу в серіал, але дуже швидко їхні зірки згасли. А, наприклад, про Брайана Остіна Гріна взагалі б забули, якби він не був чоловіком голлівудської красуні Меган Фокс. Тож судячи з усього, самі актори й вигадали собі роботу, намагаючись нагадати глядачам про себе. Але ж двічі в одну річку не увійдеш!

Є в усій цій історії лише одна приємна річ. Виявляється, що пісня Sunsay від Cape Cod (електронний проект київського саунд-продюсера і музиканта Максима Сикаленко) стала саундтреком серіалу «Беверлі-Хіллз». Ця композиція була написана спільно з ірландським блюзовим вокалістом Річардом Фаррелом і стала головною темою альбому Echoes, який отримав звання одного з найкращих українських релізів минулого року. А сам проект отримав премію Jagermeister Music Awards в номінації «Кращий електронний проект року». От і все.


Євгенія ПРОРИВАЙ

“Вечірні Вісті” 

 

 

 

Leave a comment

Добавить комментарий

Свежие новости

Погода

Новости по теме

Как планируют реабилитировать украинский язык в Украине и во всём мире?

Министерство культуры поддержало укрепление статуса украинского языка.

Классика романтики: Почему “Завтрак у Тиффани” стоит посмотреть

Романтические фильмы являются полезной для ментальной разгрузки практикой.

После долгого перерыва: Алла Пугачёва выпустила новую песню в Израиле

Алла Пугачёва, которая ранее выехала в Израиля на фоне войны внезапно представила...