Пятница , 29 Март 2024
Культура

Чому жінки вбивають?

Відомий американський сценарист та продюсер Марк Черрі подарував нам два неймовірні серіали, без яких тепер просто неможливо уявити світ ТВ,– «Відчайдушні домогосподарки» та «Підступні покоївки».  Ох же й наробили вони галасу свого часу (особливо вразили «Домогосподарки», які виходили на каналі ABC з 2004-го по 2012 рік). Ці іронічні детективи – справжні шедеври, і після їхнього закриття навіть стало якось сумно. Та Черрі знов вигадав дещо неймовірне й презентував нам новий сітком під інтригуючою назвою «Чому жінки вбивають», який  виходить на стримінговому відеосервісі CBS All Access.

Фабула досить незвична, бо маємо одразу три сюжетні лінії.

Перша дія відбувається в 1963 році. Бет Енн Стентон (Дженніфер Гудвін) – звичайна домогосподарка, яка одного разу дізнається, що її коханий чоловік Роб (Сем Джагер) зраджує їй з офіціанткою Ейпріл (Седі Кальвано). Тож Бет Енн вирішує відбити чоловіка у суперниці. А щоб це зробити, треба з нею потоваришувати. Звісно, для цього була вигадана ціла історія, а розлучниця навіть не знала, що її новою подругою стала дружина її коханця.

Друга дія відбувається у 1984 році. Сімона Гроув  (Люсі Лью) – двічі розлучена світська левиця, яка дізнається, що її чоловік Карл (Джек Девенпорт) насправді віддає перевагу чоловікам.  І це після багатьох років шлюбу… Тож  їй терміново треба йому помститися…

Третя дія відбувається у 2019 році. Тейлор Хардінг  -знана адвокат, яка перебуває в шлюбі з колись успішним сценаристом Ілаєм Коеном (Рід Скотт). В їхній родині стається поповнення… Ні, у подружжя не народилася дитина і не з’явився домашній улюбленець. Тейлор приводить додому жити з ними свою коханку Джейд (Александра Даддаріо). Та незважаючи на вільні  погляди щодо шлюбу,  проблему любовного трикутника ніхто не відміняв. І хтось у ньому неодмінно виявиться зайвим. Можливо, сама Тейлор?

Усі ці сюжетні лінії об’єднує те, що дія відбувається у різні роки, але в одному й тому самому будинку! І кожна історія закінчиться вбивством. От тільки ми до самого кінця так і не дізнаємося, хто ж саме і кого порішить. Зрозуміло тільки одне – усе станеться через ревнощі.

Сюжет цього багатосерійного фільму просто вибуховий, а нелінійна оповідь тільки додає шарму цим любовним історіям. Марк Черрі вчергове вигадав  просто неймовірних персонажів. Найбільш неочікувано розкрились Люсі Лью (все ж вона була надто серйозною в «Елементарно») та Александра Даддаріо (це, безсумнівно, її найкраща роль в кар’єрі).

Шкода, що серіал налічує лише десять епізодів і зовсім скоро завершиться. Тож хочеться вірити, що він обов’язково матиме продовження. Таких водночас легких, але доволі глибоких та життєвих багатосерійних фільмів дуже не вистачає.

Євгенія ПРОРИВАЙ

“Вечірні Вісті”

 

 

Leave a comment

Добавить комментарий

Свежие новости

Погода

Новости по теме

Как планируют реабилитировать украинский язык в Украине и во всём мире?

Министерство культуры поддержало укрепление статуса украинского языка.

Классика романтики: Почему “Завтрак у Тиффани” стоит посмотреть

Романтические фильмы являются полезной для ментальной разгрузки практикой.

После долгого перерыва: Алла Пугачёва выпустила новую песню в Израиле

Алла Пугачёва, которая ранее выехала в Израиля на фоне войны внезапно представила...