Пятница , 19 Апрель 2024
Культура

Повернення Малефісенти: казкова війна світів та гра престолів

У 2014 році на великі екрани вийшла стрічка «Чаклунка» з Анджеліною Джолі та Ель Феннінг у головних ролях. Це була така собі трансформована казка про сплячу красуню. І от за п’ять років нам презентували продовження цієї історії під назвою «Чаклунка: Повелителька темряви». Звісно, глядачам аж надто кортіло знову поринути в фентезійний світ, бо ж останнім часом нам замало показують казок.

Та все ж було тривожно. Чи буде сиквел таким самим вдалим, як і перший фільм? Ми ж знаємо, як кінокомпанії полюбляють паразитувати на успішних проектах, перетворюючи продовження мало не на пародії. Та виявилося, що всі побоювання були марними. Нам показали прекрасне й дійсно чарівне кіно!

Згідно із сюжетом королева Чарівного королівства Аврора (Ель Феннінг) збирається вийти заміж за принца Філіпа (Харріс Дікінсон). І от вона вирушає в гості до його батьків разом зі своєю хрещеною, темною чаклункою Малефісентою (Анджеліна Джолі). Але це знайомство обернеться справжньою трагедією. Мати Філіпа королева Інгріт (Мішель Пфайффер) нашле злі чари на свого ж чоловіка короля Джона (Роберт Ліндсей). А все для того, щоб підставити Малефісенту, знищити її, а заразом і жителів усього Чарівного королівства…

Отакі пристрасті із самого початку! Тож ми побачимо своєрідну війну світів і майже гру престолів! Але ми знаємо, що добро неодмінно переможе зло. Це ж стала формула!

Пречудово зіграла Мішель Пфайффер. Її королева Інгріт – просто неймовірна. До речі, Мішель полюбляє казки. Згадайте лише, як майстерно вона перевтілилась у відьму в чуттєвій казці під назвою «Зірковий пил»… Нині ж вона ще більш люта та небезпечна… Моторошно було би зустріти таку пані в житті.

Приємно було побачити Ель Феннінг, яка знову перевтілилася в Аврору. Здається, час взагалі над нею не владний. От тільки коханий їй дістався якийсь млявий.

Харріс Дікінсон, який зіграв роль принца Філіпа, як то кажуть, «ні риба ні м’ясо» (до речі, в першій частині казки роль виконав Брентон Туейтс). Творці «Чаклунки» могли би знайти актора більш харизматичного й цікавого.

Та найбільше всі чекали на повернення Анджеліни Джолі, яка вже декілька років не знімалася у великому кіно. Востаннє вона зіграла у фільмі «Біля моря», який вийшов на великі екрани у 2015 році. Це була дуже тяжка сімейна драма, в якій також зіграв вже нині колишній чоловік актриси Бред Пітт. Саме після виходу в прокат цієї стрічки поповзли чутки, що зіркове подружжя розлучається. Так і сталося. При цьому процес розлучення був дуже важким та виснажливим для обох партнерів. Тож і не дивно, що Анджеліна на декілька років просто зникла. Та вона не могла не повернутися. Особливо в такій чудовій казковій історії.

«Ми всі розуміли, що не станемо знімати другу серію лише тому, що можемо, – розповідала в одному з інтерв’ю Джолі, яка, до речі, виступила продюсером проекту. – Ми домовилися, що повернемося до цієї історії виключно якщо знайдемо серйозну причину – таку історію, заради якої має сенс заново починати розмову».

І причина знайшлася. Сценаристи Ной Гарпстер, Лінда Вулвертон та Міка Фітцерман-Блю написали пречудове продовження. Хоча в їхній історії було трохи запозичень, вийшла вона вельми цікавою.

Режисером «Чаклунки: Повелительки темряви» став Хоакім Роннінг («Пірати Карибського моря: Помста Салазара», «Бандитки»). Він зняв прекрасну, милу і неймовірно красиву казку. Картинка тут бездоганна. При цьому у фільмі є глибокий зміст. У казкових історіях добро завжди бореться зі злом. Але нині нам нагадають, що не варто ділити світ тільки на чорне та біле. Наша сутність залежить від наших вчинків. І буквально усе на світі умовно. Тож темрява зовсім не обов’язково означає зло.

«Чаклунка: Повелителька темряви» – прекрасний фільм, який сподобається не тільки дітям, а й дорослим. І кожен тут знайде своє. У ньому є справжня магія та справжня любов!

 

Євгенія ПРОРИВАЙ

 “Вечірні Вісті”

Leave a comment

Добавить комментарий

Погода

Новости по теме

Как планируют реабилитировать украинский язык в Украине и во всём мире?

Министерство культуры поддержало укрепление статуса украинского языка.

Классика романтики: Почему “Завтрак у Тиффани” стоит посмотреть

Романтические фильмы являются полезной для ментальной разгрузки практикой.

После долгого перерыва: Алла Пугачёва выпустила новую песню в Израиле

Алла Пугачёва, которая ранее выехала в Израиля на фоне войны внезапно представила...