Суббота , 20 Апрель 2024
Культура

Завершилася робота над підготовкою сценарію до романтичної комедії «Червона рута. Нова історія»

Сценаристом стрічки став Павло Ар’є – відомий український драматург, автор культової п’єси «На початку і наприкінці часів», за мотивами якої успішно багато років іде вистава «Сталкери» та створено містичний трилер «Брама» з Ірмою Вітовською в головній ролі. Сценарій фільму «Червона рута. Нова історія» створювався за підтримки Українського Культурного Фонду.

Основою та джерелом натхнення для сценарію стали відомі всім українцям пісні Володимира Івасюка «Я піду в далекі гори», «Водограй», «Червона рута», «Жовтий лист» та багато інших. Подробиці сюжету творча група тримає в секреті, відомо, що історія відбувається в наш час і сповнена комічних та романтичних ситуацій.

Авторка ідеї та продюсерка фільму Наталка Якимович так коментує новину: «Насправді зі сценарію лише починається робота над проектом! І я дуже вдячна за підтримку Українському Культурному Фонду. Ми вже створили презентаційний пакет і активно шукаємо партнерів. Я вірю, що наступного року ми ввійдемо у виробництво, і пісні Володимира Івасюка отримають нове звучання з екранів кінотеатрів. Думаю, «Червона рута. Нова історія» стане тим фільмом, що легко об’єднає людей різних поколінь».

Наразі тривають консультації з режисерами, група визначається з локаціями та стилістикою. А наступного року творці фільму планують поборотися за грант Українського Культурного Фонду на виробництво повнометражного фільму.

 «Вечірні Вісті»

Leave a comment

Добавить комментарий

Погода

Новости по теме

Как планируют реабилитировать украинский язык в Украине и во всём мире?

Министерство культуры поддержало укрепление статуса украинского языка.

Классика романтики: Почему “Завтрак у Тиффани” стоит посмотреть

Романтические фильмы являются полезной для ментальной разгрузки практикой.

После долгого перерыва: Алла Пугачёва выпустила новую песню в Израиле

Алла Пугачёва, которая ранее выехала в Израиля на фоне войны внезапно представила...