Суббота , 20 Апрель 2024
Культура

Сергій Бабкін перевтілився до невпізнанності заради ролі у фільмі «Чорний ворон»

Відомий український музикант і тренер-переможець вокального шоу «Голос країни» Сергій Бабкін виконає роль у фільмі «Чорний ворон». Картина відтворює одну зі сторінок української історії – боротьбу українських повстанців Холодного Яру проти радянської влади у 1920-х роках. В історичній драмі зірка з’явиться в неочікуваному образі містичного Варфоломія. У фільмі він зображений як вічний гайдамака, який веде аскетичний спосіб життя та живе у підземеллях Мотронинського монастиря, що свого часу був укриттям повстанців. Він проводить тунелями холодноярців, рятуючи їм життя.

«У Варфоломія ніби немає віку, він є провідником у містичний світ – людиною, яка проходить крізь століття і з’являється в той момент, коли може врятувати тих, хто цього потребує, – ділиться Сергій Бабкін. – Мені дуже приємно, що мене запросили приєднатися до команди повнометражного фільму «Чорний Ворон», який відтворює одну з найдраматичніших сторінок новітньої історії України. Сподіваюся, глядачі отримають задоволення від нашої роботи, це буде головна нагорода».

Сцени за участю Сергія Бабкіна знімали на території Києво-Печерської лаври та у підвалах закинутого київського винзаводу. Режисер Тарас Ткаченко розповів, що, незважаючи на щільний графік, артист охоче погодився на пропозицію взяти участь у зніманнях. Артист у кадрі змінився до невпізнанності. За сюжетом Варфоломій – старий аскет, ніхто не знає скільки йому років. Тож над образом старанно працювала команда гримерів на чолі з художником по гриму Ларисою Сапанович. За режисерським задумом, у Варфоломія довге розкуйовджене волосся, недбала пошарпана борода та шрам на пів обличчя, що закриває око. Щоб зістарити Сергія і зробити максимально схожим зі своїм містичним персонажем, довелося наносити грим у кілька шарів, окремо вимальовуючи кожну зморшку та шрам. Кожного знімального дня гримери витрачали понад дві години для відтворення усіх деталей образу. Кропітка робота команди художників вийшла бездоганною – у кадрі музикант виглядає старшим фактично на сорок років. Попри моторошну локацію та холод, актор почувався на знімальному майданчику впевнено та професійно впорався з акторською грою.

Герой Сергія Бабкіна має реальний прототип – Архімандрит Мельхіседек (Матвій Значко-Яворський), очільник Мотронинського монастиря. У 1768 році саме його заклики до гайдамацького повстання стали поштовхом до славнозвісної Коліївщини. Після розгрому повстання, Катерина II наказала зробити монастир жіночим, аби в ньому більше не палав холодноярський вогонь. Події повторились у 1918 році, коли перші загони самооборони повстанців готувались до боротьби. Відомо, що під монастирем є маловивчені величезні підземелля, ходи та льохи.

“Вечірні Вісті”

 

Leave a comment

Добавить комментарий

Погода

Новости по теме

Как планируют реабилитировать украинский язык в Украине и во всём мире?

Министерство культуры поддержало укрепление статуса украинского языка.

Классика романтики: Почему “Завтрак у Тиффани” стоит посмотреть

Романтические фильмы являются полезной для ментальной разгрузки практикой.

После долгого перерыва: Алла Пугачёва выпустила новую песню в Израиле

Алла Пугачёва, которая ранее выехала в Израиля на фоне войны внезапно представила...