Среда , 24 Апрель 2024
Культура

«Ідеальна брехня»: вишуканий трилер з Ієном Маккелленом та Гелен Міррен в головних ролях

Фільми про усілякого року шахраїв сходять з кінематографічного конвейєра регулярно. Серед них є як відвертий непотріб, так і справжні шедеври. До останніх можна віднести й нову стрічку режисера  Білла Кондона під назвою «Ідеальна брехня». Це дуже вишукана річ, яка дійсно заслуговує на вашу увагу. Та найголовніше, що головні ролі у фільмі зіграли дві  справжні легенди –  Гелен Міррен та Ієн Маккеллен.

Згідно із сюжетом, Рой Кортні (Ієн Маккеллен)  – старий та дуже досвідчений аферист, який може розвести кого завгодно. Нещодавно він провернув аферу на кілька сотень тисяч фунтів. Причому зробив усе дуже красиво, витончено та водночас просто… Але тепер він має взятись за нову справу та знайти нову жертву. Бажано зірвати  великий куш  і зі спокійною душею «піти на пенсію».

На сайті знайомств він зав’язує листування з вдовою Бетті Макліш (Гелен Міррен)  і невдовзі призначає їй побачення. Вони зустрічаються у ресторані, і Рой починає розставляти сітки.

Здавалось би, Бетті проста собі пенсіонерка, яка доживає віку у скромному будиночку у передмісті Лондона. Та насправді вона має грошей та нерухомості на понад два мільйони фунтів стерлінгів. Тож Рою треба якомога скоріше закохати в себе жінку, щоб потім обібрати її до нитки.

Головний герой  удав, начебто він дуже хворий, і жаліслива Бетті прихистила його у себе вдомаю Тож  Рой негайно почав промивати їй мізки і розпочав свою виставу. Для початку він вирішив скласти заповіт і усе нажите заповісти саме Бетті. Потім похизувався чеком на двадцять тисяч фунтів начебто дивідендів… І таким чином він намагався схилити Бетті до того, щоб і вона вклалася в справу… Онук Бетті на ім’я Стівен (Рассел Тові) попереджав бабусю про небезпеку, але вона наївно погодилася на інвестицію. Тож Рой вже може пакувати валізи, щоб летіти на якісь чудові острови… Але у цій історії не  все так просто. Її фінал вас точно здивує!

Гелен Міррен – прикраса будь-якого фільму. Вона просто неймовірна актриса, яка однаково прекрасна як у драмах, так і в комедіях. Міррен вміє не тільки по-справжньому смішити або вичавлювати сльозу в глядача, а й збивати усіх з пантелику. Це такий невеличкий спойлер…

А ще 74-річна Гелен Міррен  – надзвичайно гарна жінка, яка показала усьому світові, як можна красиво старіти. Навіть у своєму віці на червоній доріжці вона затьмарить будь-кого. Такої грації та харизми у Голлівуді немає більше ні в кого!

Звісно, вразив і 80-річний  Ієн Маккеллен. Цього разу кінематографічному Гендальфу дісталася  дуже непроста роль. Протягом усього фільму він буде  неабияк дивувати. А від останньої сцени у глядача просто відбере мову…

Режисером фільму став Білл Кондон, який зняв такі стрічки, як  «Дівчини мрії», «Сутінки. Сага: Світанок», «П’ята влада», «Містер Холмс» і «Красуня та чудовисько». Також саме він написав сценарій до стрічки «Найвеличніший шоумен». Кондон блукає між жанрами у пошуках себе, проте досі він не видавав нічого настільки сильного та глибокого, хоча  стрічка «Містер Холмс» свого часу неабияк здивувала. До речі, головну роль в картині зіграв також Ієн Маккеллен.

Якщо бути зовсім відвертими, то спочатку здавалося, що фільм «Ідеальна брехня» абсолютно прохідний. Бо, чесно кажучи, трейлер аж ніяк не заінтригував, і виглядало так, що матимемо на виході простеньку історію про чергових шахраїв. Але це було аж надто упереджено. Натомість ми отримали незрівнянний інтелектуальний трилер із чудовими акторами в головних ролях. Звісно, уважний глядач десь на середині фільму почне здогадуватися, що не все так просто, але ж до самого кінця ніхто не знатиме, чим усе закінчиться. Тож перегляд стрічки принесе глядачам справжнє задоволення. Та найголовніше – зло неодмінно буде покаране…

Євгенія ПРОРИВАЙ

“Вечірні Вісті”

 

 

 

 

 

 

 

Leave a comment

Добавить комментарий

Погода

Новости по теме

Как планируют реабилитировать украинский язык в Украине и во всём мире?

Министерство культуры поддержало укрепление статуса украинского языка.

Классика романтики: Почему “Завтрак у Тиффани” стоит посмотреть

Романтические фильмы являются полезной для ментальной разгрузки практикой.

После долгого перерыва: Алла Пугачёва выпустила новую песню в Израиле

Алла Пугачёва, которая ранее выехала в Израиля на фоне войны внезапно представила...