Вторник , 23 Апрель 2024
Культура

«Під водою»: дивні пригоди Крістен Стюарт у сутінках

Крістен Стюарт стала відомою у 2008 році, коли знялась у  вампірській сазі «Сутінки». Тоді вона буквально витягнула   щасливий квиток. Бо ж романтична історія кохання Белли Свон та Едварда Каллена полонила серця підлітків у всьому світі. І слава  буквально впала на неї з небес. От тільки, чесно кажучи, назвати Стюарт талановитою актрисою язик не повертається. На її обличчі завжди одна стандартна гримаса: інколи здається, що актриса в принципі не знає, що таке емоції та відчуття.

Втім, як не дивно, Крістен Стюрт користується популярністю у режисерів. Та й нещодавно Асоціація голлівудських критиків присудила їй  премію «Актриса десятиліття». За що, правда, незрозуміло…

Дати премію актрисі можна хіба що за працелюбство, бо ж вона  дійсно чимало знімається. От тільки в її фільмографії більше майже немає хітів. Хоча минулого року Стюарт чи не вперше приємно здивувала, зігравши в рестарті «Ангелів Чарлі». Тому здавалося, що її наступна робота в фільмі «Під водою», який нещодавно вийшов на великі екрани, також  буде досить непоганою. Та ці сподівання виявилися марними. Власне кажучи, і надії на те, що це кіно буде цікавим, також  не справдились.  

А тепер про саму стрічку… Станція «Кеплер 822» була  побудована корпорацією «Тянь Індастріз» на дні Маріанського жолоба. Тут мали видобувати корисні копалини… Та одного дня стається катастрофа і станція руйнується (спочатку здавалося, що через землетрус). Інженеру-механіку Норі Прайс (Крістен Стюарт) та її колегам Родріго (Мамуду Аті) та Полу (Тіджей Міллер) вдається врятуватися. Незабаром виявляється, що вижили ще троє: капітан Люсьєн (Венсан Кассель), біолог Емілі (Джессіка Хенвік) та інженер Ліам (Джон Галлахер-молодший.). Цій компанії ніяк не вдається встановити зв’язок із поверхнею. Та часу на очікування просто немає, бо ж будь-якої хвилини станція може вибухнути. І тоді Люсьєн пропонує вдягнути скафандри, щоб океанським дном дістатися іншої станції, де є рятівні капсули… От тільки виявиться, що це не так просто: станція була зруйнована зовсім не через землетрус. Так-так, звісно, мова йде про якесь глибоководне чудовисько…  Тож відповідно до канонів жанру на поверхню піднімуться далеко не всі…

Насправді в результаті вийшов один з найнудніших та безглуздіших кінематографічних квестів. Мало того, що сюжет стрічки і розв’язку прорахувати зможе навіть немовля. Так ще й  фільм дуже хотілося б подивитися разом із науковцем, бо забагато запитань виникає… І здається, що сценаристи Брайан Даффілд та Адам Козад, а також постановник Вільям Юбенк щось не те намудрували.

А ще ця беземоційна Крістен Стюарт… Вона своєю «грою» навіює сон та вводить глядача у якийсь незрозумілий стан, коли не відчуваєш нічого та ні за що не переживаєш. Натомість тільки рахуєш хвилини до кінця фільму… Краще вже дивитись «Сутінки», аніж цю кінематографічну маячню, яку врятувати не зміг навіть Венсан Кассель.

 

Євгенія ПРОРИВАЙ 

“Вечірні Вісті”

Leave a comment

Добавить комментарий

Погода

Новости по теме

Как планируют реабилитировать украинский язык в Украине и во всём мире?

Министерство культуры поддержало укрепление статуса украинского языка.

Классика романтики: Почему “Завтрак у Тиффани” стоит посмотреть

Романтические фильмы являются полезной для ментальной разгрузки практикой.

После долгого перерыва: Алла Пугачёва выпустила новую песню в Израиле

Алла Пугачёва, которая ранее выехала в Израиля на фоне войны внезапно представила...