Четверг , 18 Апрель 2024
Культура

«Шлюбна історія»: Від кохання до байдужості

Певно, немає нічого складнішого, аніж стосунки чоловіка та жінки, які розлюбили одне одного. Ще вчора вони готові були на все заради кохання, а сьогодні  навіть розмовляти не хочуть… Та найстрашніше, коли в епіцентрі подій опиняється дитина. Саме про таку сімейну драму  розповідає стрічка Ноя Баумбаха під назвою «Шлюбна історія».

Чарлі (Адам Драйвер)  – нью-йоркський театральний режисер, Ніколь (Скарлетт Йоханссон) –  його дружина, актриса, яка виконує головні ролі в постановках чоловіка. Колись давно у сім’ї панували любов та злагода…  Але тепер усе змінилося.

Так склалися обставини, що Ніколь запропонували роль у серіалі, але зйомки мають проходити в Лос-Анджелесі. Тож вона пакує валізи, бере їхнього сина та летить прямісінько до Міста ангелів. Після зйомок вона повинна була би повернутися до Нью-Йорка, але жінка вирішує розлучитися з чоловіком.

Для Чарлі це справжній удар. Та найголовніше: як вони ділитимуть дитину?  І як житимуть між  східним та західним узбережжям США?

Спочатку пара хотіла обійтися без адвокатів. Але головна героїня все ж звернулася до юриста. І тут розгортається справжня драма…

Фільм представлений у шести номінаціях на «Оскар»: «найкращий фільм», «найкраща чоловіча роль», «найкраща жіноча роль», «найкраща жіноча роль другого плану», «найкращий оригінальний сценарій», «найкраща музика до фільму». І він дійсно заслуговує на декілька золотих статуеток. Бо «Шлюбна історія» – дивовижно глибока і водночас сумна сімейна драма. Але вона життєва, і в цьому її найвища цінність. Тут немає жодної вигадки та  данини моді. Життя показане таким, яким воно є, і мільйони людей зможуть упізнати себе у головних героях.

Та попри тотальний сум режисер і сценарист Ной Баумбах показує, що вихід зі складної ситуації завжди є. І часто-густо віднайти його дуже просто. Варто лише поступитися своїми амбіціями та гордістю і поговорити одне з одним!

Тож приємного вам перегляду, бо «Шлюбна історія» жодним чином  не поступається культовій оскарівській стрічці «Крамер проти Крамера» з Дастіном Хоффманом і Меріл Стріп у головних ролях.  Та й Скарлетт Йоханссон і Адам Драйвер теж грають просто геніально!

Євгенія ПРОРИВАЙ

“Вечірні Вісті”

Leave a comment

Добавить комментарий

Погода

Новости по теме

Как планируют реабилитировать украинский язык в Украине и во всём мире?

Министерство культуры поддержало укрепление статуса украинского языка.

Классика романтики: Почему “Завтрак у Тиффани” стоит посмотреть

Романтические фильмы являются полезной для ментальной разгрузки практикой.

После долгого перерыва: Алла Пугачёва выпустила новую песню в Израиле

Алла Пугачёва, которая ранее выехала в Израиля на фоне войны внезапно представила...