Пятница , 29 Март 2024
Культура

Великий кінопродакшн Індії зніматиме адаптацію українського телесеріалу «Нюхач»

Кримінальна драма «Нюхач» і далі втримує позиції телевізійного лідера як в Україні, так і за кордоном. Оригінальний формат виробництва FILM.UA розкриває історію детектива із надчутливим нюхом (у виконанні актора Кирила Кяро), чий дар допомагає йому в розкритті найскладніших злочинів та водночас робить його уразливим перед навколишнім світом.

На сьогодні вже було випущено чотири повні сезони шоу (32 епізоди). Починаючи з першого сезону, автором ідеї, співавтором сценарію й режисером є Артем Литвиненко.

Досягнення «Нюхача» за межами України вражають не менше: український серіал був проданий понад у 60 країн та став першим українським проєктом у каталозі кіносервісу Netflix. Також перші три сезони серіалу вже зараз можна подивитися на стрімінг-сервісі Amazon Prime, а реліз четвертого запланований наступного тижня.

Опціон на адаптацію формату в Індії був придбаний одним із провідних інтегрованих кінопродакшенів країни – AK Entertainments. Компанія базується в місті Гайдарабад, її очолює популярний режисер і продюсер Аніл Сункара, чиї фільми відомі не лише в Індії, а й за її межами.

Індійська адаптація готується для однієї зі локальних відеоплатформ, але подробиці поки не розголошуються. 

«Без сумніву, “Нюхач” – це перлина нашого каталогу і ми раді, що він знайде новий дім в Індії – одному з найбільш гінких і великих медіаринків. Індія регулярно адаптує відомі американські, британські та ізраїльські сценарні формати. Тепер український проєкт стоїть в одному ряду з “Доктором Фостером”, “Батьківщиною” та іншими знаковими серіалами сучасності. Для FILM.UA угода має велике значення, бо для нас це перший досвід продажу формату на цю територію. А ще це чудова новина для галузі загалом, як показник майбутнього відновлення телевізійного виробництва після пандемії Covid-19», – поділилася директор із розвитку й ко-продукції FILM.UA Group Катерина Вишневська.

Індійська угода стане не першою міжнародною адаптацією українського телесеріального хіта. Раніше локальну версію серіалу та повнометражний ТВ-спешл уже створив головний японський телеканал NHK. «Нюхач», до речі, став першою сценарною адаптацією, яка була ними вироблена. Зйомки японського «Нюхача» відбулися в Токіо. Над проєктом працював зірковий склад акторів: роль Нюхача виконав Хіросі Абе, один із найуспішніших акторів Японії та володар кількох нагород «кращий актор» за версією Японської кіноакадемії, який знявся в понад 70 теле- і кінопроєктах. Телеканал NHK першим випустив японську версію «Нюхача» в роздільній здатності 4K.

На сьогодні опціон на англомовну адаптацію «Нюхача» також проданий у США.

Про серіал:

Його звуть Нюхач. Він має надчутливий нюх, для нього не існує таємниць і злочинів, які неможливо розкрити. По запаху він може розповісти все і навіть більше про будь-яку людину. Унікальна здатність Нюхача – його дар і прокляття водночас. Адже герой абсолютно беззахисний перед навколишнім світом. Він не вміє будувати стосунки, йому неможливо зробити сюрприз, його не можна обдурити, будь-який сторонній запах відштовхне його від самого романтичного побачення. У нього складне, але цікаве життя…

Слоган: Кожен злочин має свій запах…
 Жанр: Детектив
Режисер: Артем Литвиненко
Оператор: Євген Губренко
Автор сценарію: Артем Литвиненко, Андрій Бабик
В ролях: Кирило Кяро, Іван Оганесян, Агне Грудіте, Микола Чіндяйкін, Марія Аніканова, Ніна Гогаева та інші.

«Вечірні Вісті»

 

Leave a comment

Добавить комментарий

Свежие новости

Погода

Новости по теме

Как планируют реабилитировать украинский язык в Украине и во всём мире?

Министерство культуры поддержало укрепление статуса украинского языка.

Классика романтики: Почему “Завтрак у Тиффани” стоит посмотреть

Романтические фильмы являются полезной для ментальной разгрузки практикой.

После долгого перерыва: Алла Пугачёва выпустила новую песню в Израиле

Алла Пугачёва, которая ранее выехала в Израиля на фоне войны внезапно представила...