Пятница , 29 Март 2024
Культура

Мінкульт і гуманітарний комітет Ради розкритикували карантин вихідного дня

Міністерство культури й інформаційної політики не підтримує запровадження карантину вихідного дня

Як зазначив Олександр Ткаченко, зазначена ініціатива може спричинити негативні наслідки для сфери культури та творчих індустрій.

“Сотні тисяч працівників в Україні можуть залишитися без роботи, – наголосив міністр культури й інформаційної політики. – Тобто йдеться про життя та існування людей”.

Урядовець зазначив, що заклади культури – не епіцентр для поширення коронавірусу. За його словами, контролювати дотримання карантинних обмежень у закладах культури чи не найпростіше: “потік людей регулюється, розсадка визначається, те, щоб відвідувачі перебували у масках та температурний скрингінґ – постійно відстежується, засоби дезінфекційні засоби завжди доступні”.

“Тому закривати сферу, яка фактично є взірцем для багатьох галузей із виконання санепідемвимог МОЗ – рішення, що призведе до фінансових втрат у бюджеті України”, – підкреслив очільник Мінкульту.

Читайте також: Крайній захід: чи запровадить влада жорсткий “локдаун” в Україні

На його переконання, “заборона на роботу в вихідні дні для закладів культури та креативних індуйстрій призведе до зменшення й без того критичних доходів ще додатково на 50% і більше”.

“Чи витримає економіка України, якщо свою роботу призупинить сфера, яка генерує від 2% до 4% ВВП? – додав Ткаченко. – І це ми говоримо в розрізі сфери культури, хоча варто пам’ятати, що загалом аналогічні ризики й для мікро-, малого та середнього бізнесу”.

Розкритикували ймовірне запровадження карантину вихідного дня й у Верховній Раді. Так, члени парламентського комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики звернулися до прем’єра Дениса Шмигаля із відповідною заявою, яку оприлюднила Євгенія Кравчук.

Читайте також: Відсьогодні почало діяти нове карантинне зонування: вся Україна – “помаранчева” та “червона”. МАПА

За словами нардепки, її із колегами “непокоїть невизначеність дати скасування цього карантинного заходу”: “Якщо ми зняття таких обмежень будемо все далі й далі відтерміновувати, то не залишиться тих, на кого їх накладати”.

“Прошу Кабінет міністрів України ще раз зважити всі “за” і “проти” та все ж таки стати на бік доброчесних підприємців, адже будь-який примус і будь-яке обмеження з боку держави має бути виправданим та пропорційним”, – закликала “слуга”.

Також Кравчук зауважила, що “варто поміркувати над застосуванням компенсаторних механізмів, які змогли би пом’якшити удар по підприємцям у сьогоднішніх умовах”.

“Вечірні Вісті”

Leave a comment

Добавить комментарий

Свежие новости

Погода

Новости по теме

Как планируют реабилитировать украинский язык в Украине и во всём мире?

Министерство культуры поддержало укрепление статуса украинского языка.

Классика романтики: Почему “Завтрак у Тиффани” стоит посмотреть

Романтические фильмы являются полезной для ментальной разгрузки практикой.

После долгого перерыва: Алла Пугачёва выпустила новую песню в Израиле

Алла Пугачёва, которая ранее выехала в Израиля на фоне войны внезапно представила...