Пятница , 29 Март 2024
Экономика

Юлія Тимошенко: «Батьківщина» захистила українську ГТС (відео)

Команда «Батьківщини» домоглися ухвалення правок, які забороняють будь-як маніпуляції з ГТС – приватизацію, передачу в управління, оренду, залучення іноземців до управління системою.

Про це Голова партії зазначила за підсумками засідання Комітету ВРУ з питань паливно-енергетичного комплексу, повідомляє ba.org.ua.

«Сьогодні був знаковий комітет. Розглядалися правки до законопроєкту, який, по суті, передбачав втрату нашої ГТС як головної цінності країни. Нам вдалося провести правки, які забороняють будь-як маніпуляції з ГТС. Ми сьогодні захистили від цієї біди нашу ГТС», – сказала вона.

Юлія Тимошенко зазначила, що профільний комітет став на бік «Батьківщини» та ухвалив відповідні рішення, що дозволили зберегти державне управління нашою ГТС.

«Тепер Кабінет міністрів, а не наймані аферисти, які могли фактично привласнити прибуток нашої ГТС, управлятиме нею», – сказала парламентарій.

Правками «Батьківщини» передбачається, що в жодному випадку не можуть бути приватизовані, продані або перепродані наші магістральні електропровідні системи: «Електропровідні системи так само як і газопроводи, забезпечують енергетичну безпеку нашої держави».

«Сьогодні наша спільна боротьба завершилася поки що в комітеті перемогою. Хочу подякувати також і членам комітету від фракції «Слуга народу». Сьогодні вони боролися разом з нами і разом ми отримали цю перемогу. Це дуже важливо для країни, для її життя, для її безпеки», – підсумувала вона.

Юлія Тимошенко висловила сподівання, що ухвалені на сьогоднішньому комітеті правки не зникнуть під час ухвалення закону у сесійній залі.

 

Leave a comment

Добавить комментарий

Свежие новости

Погода

Новости по теме

Reliance Industries отказывается от покупок российской нефти

Reliance Industries не будет покупать нефть РФ, которая была загружена в танкеры...

ЕС планирует направить ресурсы Центробанка Российской Федерации в Украину с июля этого года

Согласно предложению ЕС Украина начнёт получать средства прибыли Центробанка РФ.

Транспортная свобода: Украина борется за права перевозчиков в соглашении с ЕС

Соглашение о проведении либеральной трансформации грузовых перевозок с ЕС важны для Украины.