Четверг , 28 Март 2024
Экономика

Держбюджет до другого читання: на фінансовому фронті майже без змін

Презентований минулого тижня до другого читання проект держбюджету-2020 суттєво не змінився. Нам знову подають красиву картинку, за якою, на жаль, пустота.

Доходи державного бюджету заплановані в розмірі 1,094 трлн грн, видатки – 1,108 трлн грн. Дефіцит становитиме 2,09% валового внутрішнього продукту. Курс буде близько 27 гривень за долар. На соціальну сферу, зокрема, пенсії та субсидії, планують виділити 294 млрд грн. Це на 40% більше, ніж цьогоріч. На охорону здоров’я – 113,3 млрд грн, на дорожню інфраструктуру – 73,7 млрд, на освіту – 145,1 млрд. Видатки на оборону й безпеку збільшили до 254,8 млрд грн, 130 з яких – Міністерству оборони. Мінімальна зарплата прописана в розмірі 4723 грн, нині – 4173 грн.

Обсяг державного боргу в гривневому еквіваленті складе 2 045,1 млрд грн та становитиме 45,3% прогнозного ВВП. Обсяг платежів з погашення державного боргу на 2020 рік прогнозується у сумі 282,1 млрд грн, у тому числі погашення державного зовнішнього боргу – 120,3 млрд грн, державного внутрішнього боргу – 161,9 млрд грн. На платежі з обслуговування державного боргу на 2020 рік передбачено 141,5 млрд грн. Надходження від приватизації збільшено на 7 млрд грн, що дозволить зменшити обсяги планових запозичень.

Презентуючи оновлений кошторис, голова уряду похизувався скороченням на 10% видатків на урядовців. Але експерт «Української фабрики думки» Юрій Гаврилечко, проаналізувавши статтю видатків на Господарсько-фінансовий департамент Секретаріату Кабінету міністрів України, виявив зростання фінансування цієї статі на 103% або в 2,03 раза!

Уряд догодив і депутатам – їм повернули так звані субвенції на соціально-економічний розвиток, які напередодні виборів деякі обранці радо витрачають на своїх округах під виглядом допомоги.

Попри намагання урядовців подати кошторис як документ, спрямований на економічний розвиток та подолання бідності, дива, на жаль, не сталося. Проект держбюджету не передбачає ані економічного прориву, ані покращення соціальних складових.

Так, за даними Асоціації міст України, місцеві бюджети сумарно втратять 147,3 млрд грн, у тому числі за рахунок скорочення держпідтримки – 13,1 млрд, скорочення субвенцій – 78,6 млрд, зміни системи руху фінансових потоків на користь центрального бюджету і скорочення податкової бази – 55,6 млрд. Це означає, що на місцях доведеться вчергове затягнути пояси.

Та й гарні цифри про збільшення видатків на освіту виявляються профанацією. Наприклад, освітня субвенція була складена лише з урахуванням зростання мінімальної заробітної плати, але включила в себе введені Кабміном вчительські надбавки. Щедрість уряду доведеться фінансувати місцевим бюджетам у розмірі 27,5 млрд грн.

Не повністю сформована і медична субвенція – втрати місцевих бюджетів складуть 39 млрд грн. Додаткова дотація на утримання медичної та освітньої інфраструктури недофінансована на 12,1 млрд грн.

Немає жодних сумнівів, що під час розгляду держкошторису у другому читанні буде велика кількість зауважень від парламентарів, щоб покращити його. Проте щось підказує, що ці правки не візьмуть до уваги, й монобільшість проголосує за нього в тому вигляді, в якому він є зараз.

Олена САФОНОВА

Вечірні Вісті

Leave a comment

Добавить комментарий

Свежие новости

Погода

Новости по теме

Reliance Industries отказывается от покупок российской нефти

Reliance Industries не будет покупать нефть РФ, которая была загружена в танкеры...

ЕС планирует направить ресурсы Центробанка Российской Федерации в Украину с июля этого года

Согласно предложению ЕС Украина начнёт получать средства прибыли Центробанка РФ.

Транспортная свобода: Украина борется за права перевозчиков в соглашении с ЕС

Соглашение о проведении либеральной трансформации грузовых перевозок с ЕС важны для Украины.