Суббота , 20 Апрель 2024
Экономика

Олена Кондратюк: Уряд повинен докласти всіх зусиль для рішучої боротьби з бідністю в Україні

Одним із рішень, на якому має наполягати Верховна Рада для подолання бідності – приведення офіційного прожиткового мінімуму до фактичного.

На цьому наголосила народна депутатка від «Батьківщини», віцеспікерка Верховної Ради Олена Кондратюк під час відкриття парламентських слухань на тему: «Проблеми формування прожиткового мінімуму в Україні».

«Для України фактичний прожитковий мінімум вже складає 4218 грн. Офіційний – з 1 грудня лише 2102 грн. Вже не перший рік цей розрив сягає 50%. Визначений державою споживчий кошик в Україні також не відповідає реаліям сьогодення. Приблизно 40% українців є бідними, бо отримують менше фактично існуючого прожиткового мінімуму», – наголосила Олена Кондратюк.

Віцеспікерка зауважила, що сьогодні пересічна українська родина витрачає майже 50% своїх коштів на продовольчі товари та харчування. Ще 15% сімейного бюджету йде на оплату комунальних послуг. Залишається зовсім небагато для інших потреб. Саме тому влада повинна зробити все можливе, щоб забезпечити гідний рівень життя українців.

«Бідність – загальнонаціональна проблема. Уряд має докласти всіх зусиль для рішучої боротьби з нею. Одним з рішень, на якому має наполягати Верховна Рада, повинно стати приведення офіційного прожиткового мінімуму до фактичного», – резюмувала заступниця Голови ВРУ Олена Кондратюк.

ba.org.ua

 

Leave a comment

Добавить комментарий

Погода

Новости по теме

Курс доллара и евро вновь начали подниматься, — валютные обменники

Курс американской валюты в обменных пунктах украинского государства продолжили рост.

Доллар продолжает падать в цене, новые показатели американской валюты

Курс американской валюты в обменных пунктах украинского государства показал небольшое снижение.

Reliance Industries отказывается от покупок российской нефти

Reliance Industries не будет покупать нефть РФ, которая была загружена в танкеры...

ЕС планирует направить ресурсы Центробанка Российской Федерации в Украину с июля этого года

Согласно предложению ЕС Украина начнёт получать средства прибыли Центробанка РФ.