Среда , 17 Апрель 2024
Экономика

Валютний ринок відреагував на нового голову НБУ знеціненням гривні

Сьогодні, 16 липня, опівдні НБУ встановив довідкове значення курсу 27 гривень 28 копійок за долар. Це на 18 копійок більше за офіційний курс на сьогодні

Про це повідомляє “Радіо Свобода”.

На українському міжбанківському валютному ринку котирування станом на 12:15 встановилися на рівні 27 гривень 30-32 копійки за долар, вказує Finance.ua.

Читайте також: МВФ зробив попередження Зеленському

“На торгах щодо долара бачимо зростання попиту на фоні стриманої пропозиції. Частина продавців вичікує максимально високих котирувань і тому не поспішає укладати угоди. Це відбивається на поведінці курсу”, – зазначили експерти сайту “Мінфін”, які в ранковому прогнозі не передбачали вихід котирувань вище від показників 27,3 гривні за долар.

16 липня Верховна Рада підтримала запропоновану президентом України Володимиром Зеленським кандидатуру Кирила Шевченка на посаду голови НБУ.

У широкому коридорі 26,5-27 гривень за долар національна валюта перебувала понад два місяці – від кінця квітня до початку липня.

Читайте також: Україна опинилися на роздоріжжі між Швейцарією та Ліваном

Зроблена 1 липня заява ексголови НБУ Якова Смолія про відставку через політичний тиск на нього спричинила зростання котирувань до 27 гривень 20 копійок за долар і навіть вище. Упродовж кількох торгових сесій ситуація стабілізувалася, але цього тижня котирування знову стали вищими за 27 гривень за долар.

Володимир Зеленський гадає, що через завищений, на його думку, курс гривні щодо долара США українські підприємства “недоотримали мільйони й закрилися”.

“Ми підтримуємо незалежність Національного банку України, але говорили всім, що як ми можемо жити, якщо в нас навіть бюджет порахований за курсом 30, а гривня, ви бачите, яка в нас”, – сказав президент на зустрічі з представниками бізнесу Чернівецької області 8 липня.

“Вечірні Вісті”

Leave a comment

Добавить комментарий

Погода

Новости по теме

Курс доллара и евро вновь начали подниматься, — валютные обменники

Курс американской валюты в обменных пунктах украинского государства продолжили рост.

Доллар продолжает падать в цене, новые показатели американской валюты

Курс американской валюты в обменных пунктах украинского государства показал небольшое снижение.

Reliance Industries отказывается от покупок российской нефти

Reliance Industries не будет покупать нефть РФ, которая была загружена в танкеры...

ЕС планирует направить ресурсы Центробанка Российской Федерации в Украину с июля этого года

Согласно предложению ЕС Украина начнёт получать средства прибыли Центробанка РФ.