Суббота , 20 Апрель 2024
Происшествия

На Чернігівщині погоріли на хабарі чиновники райради і РДА

Військова прокуратура Центрального регіону України викрила посадовців на Чернігівщині під час одержання «винагороди» за сприяння в оренді комунального приміщення.

Негласними слідчими діями задокументовано, що голова Борзнянської районної ради отримав 1000 доларів США неправомірної вигоди, а завідувач сектору культури Борзнянської райдержадміністрації – 500 доларів США хабара.

Зловмисників затримано «на гарячому» спільно з Теруправлінням ДБР, розташованим в м. Києві та Управлінням захисту економіки в Чернігівській області ДЗЕ Нацполіції. Предмет злочину вилучено.

Встановлено, що на початку серпня голова райради, діючи спільно з завідувачем сектору культури РДА висунули фізичній особі-підприємцю вимогу про передачу їм 1500 доларів США за забезпечення перемоги підприємця у конкурсі та укладення договору оренди комунального приміщення на території м. Борзна.

Наразі проводяться слідчі та інші процесуальні дії. Фігурантам готуються повідомлення про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України, а також клопотання до суду про обрання запобіжного заходу у виді тримання під вартою та відсторонення від займаних посад.

Довідково: санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Leave a comment

Добавить комментарий

Погода

Новости по теме

Количество жертв обстрела Одесского района выросло

Количество жертв, погибших из-за обстрела Одесского района украинского государства 10 апреля продолжает...

В Риге началось расследование против мужчины, сорвавшего украинский флаг

В центре столицы латвийского государства мужчина сорвал флаг украинского государства.

В Гонконге макака заразила человека редким вирусом через укус, приемник коронавируса

Мужчина на данный момент находится в критическом состоянии в отделении интенсивной терапии.

Сколько людей пострадало от ночной атаки ВС РФ по Харькову?

В Харькове из-за попадания российского БПЛА в дом частного типа во время...