Пятница , 29 Март 2024
Происшествия

На Буковині поліція викрила перевертнів в погонах

До складу групи входили співробітники патрульної поліції Чернівецької області. Група займалася виготовленням і збутом контрафактних алкогольних напоїв, наркотичних засобів та психотропних речовин.

Наразі, за сприяння керівництва Департаменту патрульної поліції, затримано організатора цієї групи – 29-річного інспектора поліції, повідомляє прес-служба МВС.

До Чернівецького управління Департаменту внутрішньої безпеки НПУ у 2018 році надійшла інформація про причетність до протиправної діяльності окремих співробітників Управління патрульної поліції області. Зокрема, група підозрювалась у збуті контрафактної підакцизної продукції. Крім поліцейських у злочинній діяльності були викриті цивільні особи – мешканці Чернівців та кількох районів області.

За зібраними матеріалами внутрішньої безпеки поліції Територіальним управлінням ДБР, розташованим у місті Хмельницькому, під процесуальним керівництвом Генеральної прокуратури України було розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 364 (Зловживання службовим становищем) та за ч. 3 ст. 204 (Незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів) Кримінального кодексу України.

Під час документування групи було встановлено, що патрульні поліцейські також купують у цивільних наркотичні засоби та психотропні речовини, з метою власного вжитку та подальшого збуту. Додатково слідчими органами за цим фактом було внесено відомості до ЄРДР за ч.2 ст.307 КК України та об’єднано з вищезазначеними кримінальними провадженнями у єдине.

Правоохоронці провели оперативні закупівлі спирту, наркотичних засобів та 800 пляшок фальсифікованої алкогольної продукції в організатора групи.

Завдяки спільним діям працівників Чернівецького, Хмельницького, Івано-Франківського Управлінь ДВБ НПУ, Управління захисту економіки у Чернівецькій області, бійців КОРДу та оперативників кримінальної поліції поліцейського главку Хмельницькій області, працівники ДБР затримали лідера групи, 29-річного патрульного поліцейського. Затримання відбулося після оперативної закупівлі у нього амфетаміну.

Також проведено санкціоновані обшуки у його колег-спільників та цивільних осіб, причетних до злочинної діяльності. Виявлено і вилучено марихуану, амфетамін, майже 4 кілограми порошкоподібної речовини білого кольору, 880 пляшок контрафактної горілчаної продукції, 300 літрів спирту, 432 підроблені акцизні марки. Крім того, вилучено пристрої та приладдя для вживання наркотиків, оргтехніку, мобільні телефони, набої і кошти у вітчизняній та іноземній валюті.

На теперішній час організатору групи суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, з правом внесення застави у розмірі 40 тисяч гривень. Підозрюваний доставлений до СІЗО. Тривають подальші слідчі дії з метою притягнення до кримінальної відповідальності його поплічників.

 

 

Leave a comment

Добавить комментарий

Свежие новости

Погода

Новости по теме

В результате обстрела Боровой погиб мальчик 12 лет

Российские военнослужащие обстреляли Боровую Харьковской области.

Во время воздушной тревоги харьковчане услышали серию взрывов, вызванных российскими дронами

Ночью 26 марта во время воздушной тревоги на территории Харькова местные жители...

В Кривом Роге услышали серию взрывов, повреждено водоснабжение

На территории Кривого рога Днепропетровской области местные жители рассказали о том, что...

В Варшаве на украинку набросился таксист

На территории Варшавы таксист накинулся на украинку в своём автомобиле.