Четверг , 28 Март 2024
Происшествия

Кіберполіція розкрила масштабну рейдерську схему

Шляхом незаконного переоформлення нерухомого майна підозрюваному вдалося привласнити цілий житловий комплекс на Київщині.

“Його вартість оцінюється в суму понад 55 млн гривень”, – повідомили в Департаменті кіберполіціі Украіни.

Під час досудового розслідування справи «чорних» реєстраторів поліцейські встановили нові обставини, у зв’язку з чим було прийнято рішення про відкриття нового кримінального провадження.

Працівники кіберполіції спільно зі слідчими поліції Київщини, за процесуального керівництва місцевої прокуратури Київщини, встановили що до такої діяльності причетний 55-річний киянин.

Чоловік був одним із співвласників житлового комплексу. В процесі будівництва житлових будинків підозрюваний вирішив привласнити все майно. Для цього організував злочинну схему з переоформлення житлового комплексу на своє ім’я.

До такої діяльності залучив двох спільників та «чорних» реєстраторів. Спільники відповідали за організацію діяльності всіх процесів злочинної схеми та рейдерське захоплення житлового комплексу.

До обов’язків «чорних» реєстраторів входило переоформлення нерухомого майна за допомогою підроблених документів, а також незаконне втручання в державний реєстр речових прав на нерухоме майно. При цьому злам самої бази не відбувався. Зловмисники для таких втручань використовували ключі доступу користувачів тимчасово окупованих територій.

Таким чином організатору вдалося привласнити житловий комплекс на Київщині вартістю понад 55 мільйонів гривень. Це було підтверджено під час проведення усіх необхідних експертиз в рамках досудового розслідування.

Правоохоронці провели обшуки за місцями проживання та реєстрації організатора та двох його спільників. За результатами було вилучено документацію, печатки підприємств, «чорнові» записи та комп’ютерну техніку.

Наразі організатору та його спільникам оголошено про підозру за ч. 3 ст. 206-2 (Протиправне заволодіння майном підприємства, установи, організації) КК України. Їм загрожує до 10 років ув’язнення та конфіскація майна.

 

Leave a comment

Добавить комментарий

Свежие новости

Погода

Новости по теме

Во время воздушной тревоги харьковчане услышали серию взрывов, вызванных российскими дронами

Ночью 26 марта во время воздушной тревоги на территории Харькова местные жители...

В Кривом Роге услышали серию взрывов, повреждено водоснабжение

На территории Кривого рога Днепропетровской области местные жители рассказали о том, что...

В Варшаве на украинку набросился таксист

На территории Варшавы таксист накинулся на украинку в своём автомобиле.

Лиса с бешенством напала в Кропивницком: поймана и изолирована

В Кропивницком была поймана лиса, которая нападала на местных жителей.