Пятница , 26 Апрель 2024
Происшествия

СБУ повідомила про підозру у держзраді “експертові” Дудкіну, причетному до підривної діяльності в інтересах російських спецслужб (фото, відео)

Служба безпеки України повідомила про підозру військово-політичному “експерту” Юрію Дудкіну, причетному до підривної діяльності в інтересах російських спецслужб.

Про це повідомляє UAINFO.org із посиланням на пресцентр СБУ.

Підозру повідомлено під процесуальним керівництвом Київської обласної прокуратури за двома статтями Кримінального кодексу України: ст.111 (державна зрада) та ст. 161 (порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками).

Наразі “експерта” затримано в порядку ст. 208 КПК України.

У межах досудового розслідування слідчі СБУ встановили, що за завданням кураторів киянин створив мережу, до якої входили кілька вебресурсів (групи в соціальних мережах, youtube-канали) та окремі блогери, які фінансувалися з РФ. На цих ресурсах пропагандист поширював замовний контент, у тому числі від своїх координаторів з російського “Первого канала” та агенції “News Front”.

Водночас “експерт” особисто брав участь у прямих ефірах політичних ток-шоу на заборонених російських телеканалах. Там він не тільки сприяв розпалюванню міжнаціональної ворожнечі, а й систематично отримував за це грошову винагороду від замовників.

За даними слідства, в інформаційній сфері «експерт» вчиняв дії на шкоду територіальній цілісності, обороноздатності держави та брав участь у проведенні підривної діяльності проти України з боку РФ.

Результати проведених експертних досліджень підтверджують ознаки такої підривної діяльності на шкоду державній безпеці. Психологічні та фоноскопічні експертизи тривають, щоб отримати додаткові докази щодо умисності таких дій з боку підозрюваного.

Довідка: Відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

UAINFO

Leave a comment

Добавить комментарий

Погода

Новости по теме

Во Львовской области в пункте сбора металлолома произошел взрыв, есть жертвы

В селе Старый Яр Львовской области местные жители услышали взрыв в пункте...

Россияне запустили несколько групп “Шахедов” по Украине

ВС РФ запустили по территории украинского государства ударные беспилотные летательные аппараты "Шахед".

Количество жертв обстрела Одесского района выросло

Количество жертв, погибших из-за обстрела Одесского района украинского государства 10 апреля продолжает...

В Риге началось расследование против мужчины, сорвавшего украинский флаг

В центре столицы латвийского государства мужчина сорвал флаг украинского государства.