Четверг , 25 Апрель 2024
Происшествия

Автобус з українцями потрапив у ДТП в Польщі, 1 людина загинула, 5 – госпіталізовано, – МЗС. ФОТО

Минулої ночі поблизу Кашице в Польщі перекинувся автобус з 10 громадянами України. 1 людина загинула, 5 були госпіталізовані.

Про це повідомив у своєму Twitter речник МЗС України Олег Ніколенко, інформує UAINFO.org.  

За даними Ніколенка, генеральне консульство України в Любліні взаємодіє з правоохоронними органами Польщі для з’ясування обставин аварії, а також надає постраждалим консульську допомогу. 

  

 

Польське видання tvn24.pl оприлюднило фото з місця події. Зауважується, що аварія сталася практично на тому ж місці, де на початку березня також потрапив у ДТП автобус з українцями.

“В автобусі їхали 10 осіб, в тому числі двоє водіїв. Всі вони є громадянами України. Одна людина загинула на місці, ще чотири потрапили в госпіталі”, – цитує видання представника пожежної служби Підкарпатського воєводства Марціна Бетлея.

За даними польських ЗМІ, в управлінні головної дирекції національних доріг та автомагістралей зазначили, що автобус наїхав на відбійник у кінці з’їзду в пункт обслуговування пасажирів “Кашице” і перекинувся в придорожній яр.

Речник пожежної служби Підкарпатського воєводства Марцін Бетлея у коментарі кореспондентові Укрінформу повідомив, що рятувальники, які прибули на місце катастрофи “пережили ефект дежавю”, оскільки автобус перевернувся до того ж рову, що й український автобус, який зазнав катастрофи в цьому місці 6 березня, і лежав у тій же позиції.

На місці ДТП працювало близько 80 рятувальників.

“Рятувальники змушені були розрізати елементи автобусу, аби витягнути з автобусу трьох осіб”,- повідомив Бетлея.

Рятувальні служби вже витягнули автобус з яру, і його перевезено на стоянку.

Раніше в управлінні головної дирекції національних доріг та автомагістралей Польщі інформували, що автобус наїхав на відбійник на кінці з’їзду до пункту обслуговування пасажирів “Кашице” і перекинувся у придорожній яр.

Як повідомлялося, 6 березня приблизно на тому ж місці й у той же час доби ще один український автобус, яким подорожували 57 осіб, зазнав катастрофи. В результаті наїзду на відбійник і падіння до рову загинули п’ятеро українців, 35 отримали травми різного ступеня важкості. У лікарнях воєводства ще залишаються шестеро постраждалих з попередньої автокатастрофи, двоє – у критичному стані. 

UAINFO

Leave a comment

Добавить комментарий

Погода

Новости по теме

Россияне запустили несколько групп “Шахедов” по Украине

ВС РФ запустили по территории украинского государства ударные беспилотные летательные аппараты "Шахед".

Количество жертв обстрела Одесского района выросло

Количество жертв, погибших из-за обстрела Одесского района украинского государства 10 апреля продолжает...

В Риге началось расследование против мужчины, сорвавшего украинский флаг

В центре столицы латвийского государства мужчина сорвал флаг украинского государства.

В Гонконге макака заразила человека редким вирусом через укус, приемник коронавируса

Мужчина на данный момент находится в критическом состоянии в отделении интенсивной терапии.