Пятница , 29 Март 2024
Происшествия

На шахті “Червоний партизан” в ОРЛО обірвалася кліть із шахтарями, загинули 9 гірників (відео)

Аварія на шахті Червоний партизан

В окупованій Вознесенівці (колишній Червонопартизанськ) загинули дев’ять шахтарів унаслідок обриву каната кліті на території шахти “Червоний партизан”.

Про це повідомляє підконтрольне бойовикам “МНС”, інформує Фокус.

Трагедія сталася ввечері 6 вересня.

На території шахти “Червоний партизан”, що входить у “Шахтоуправління Червонопартизанське”, під час спуску обірвався канат кліті, яка перевозила гірників на робочі місця. Спершу підконтрольне окупантам міністерство повідомляло про декілька жертв і постраждалих, не уточнюючи точну кількість загиблих.

“Наразі на шахті працюють співробітники воєнізованих гірничорятувальних загонів МНС ЛНР, фахівці медицини катастроф Міністерства охорони здоров’я. Виробляється деблокування гірників. Також організований штаб із ліквідації аварії”, – говорилося в повідомленні.

Пізніше агентство Інтерфакс, посилаючись на свої джерела на окупованій території, повідомило, що внаслідок обриву каната кліті загинули 9 шахтарів, а на момент трагедії в ній знаходилися 25 гірників.

“Унаслідок аварії загинули, попередньо, дев’ять осіб. Інформації щодо інших захоплених у кліті поки немає”, – додало обізнане джерело.

Російське видання Известия також опублікувало відео з місця аварії на шахті “Червоний партизан”. На кадрах видно кілька службових автомобілів рятувальних служб, що беруть участь в операції з ліквідації наслідків НП і деблокування вижилих шахтарів.

 

У забороненій соцмережі “Однокласники” в співтоваристві “Я люблю Ростов” розповідають, що аварія на шахті “Червоний партизан” сталася у вечірню зміну 6 вересня в той момент, коли шахтарі вже поверталися зі зміни на поверхню. За наявними даними, двом вижилим гірникам відірвало кінцівки.

“У місті працює тривожна сирена. До місця НП з’їжджаються рятувальники і правоохоронці. Двом із шахтарів відірвало кінцівки. У цей час якраз закінчила роботу зміна Чувілова і Кожум’яки”, – сказано в повідомленні.

Раніше Фокус розповідав про вибух на шахті в Донецькій області. 31 липня на “Шахтоуправління Покровське” прогримів вибух, унаслідок чого загинув один гірник, ще дев’ять отримали різні травми й опіки.

Фокус

 

Leave a comment

Добавить комментарий

Свежие новости

Погода

Новости по теме

В результате обстрела Боровой погиб мальчик 12 лет

Российские военнослужащие обстреляли Боровую Харьковской области.

Во время воздушной тревоги харьковчане услышали серию взрывов, вызванных российскими дронами

Ночью 26 марта во время воздушной тревоги на территории Харькова местные жители...

В Кривом Роге услышали серию взрывов, повреждено водоснабжение

На территории Кривого рога Днепропетровской области местные жители рассказали о том, что...

В Варшаве на украинку набросился таксист

На территории Варшавы таксист накинулся на украинку в своём автомобиле.