Пятница , 29 Март 2024
Происшествия

“Завершення епохи бідності так і не почалось”, – політолог про проект Держбюджету-2022

Проект Державного бюджету на 2022 рік не зазнав суттєвих змін порівняно із минулорічним. Нині в його основі лежить логіка збереження принаймні поточного стану в економічній і соціальній галузях.  

Про це в ефірі українського телеканалу сказав політолог Андрій Миселюк, передає UAINFO.org.

“Цьогорічний проект Державного бюджету – не стільки розвитку, скільки підтримки, аби утримати поточну ситуацію принаймні на поточному рівні в умовах суттєвих економічних складнощів, поширення COVID та енергетичної кризи», – сказав він.  

“Але загалом завершення епохи бідності так і не відбулось, тому що за понад 7 років жодних пишних обіцянок політиків не було виконано. Щоб епоха бідності скінчилась, потрібні зміни в економіці. І замість розмов про реформи, їх слід реально проводити”, – додав Андрій Миселюк.  

Політолог нагадав, що проектом бюджету, зокрема, передбачено збільшення фінансування Міністерство цифрової трансформації України, РНБО і Фонду розвитку підприємництва. Разом із тим, підвищення мінімальної заробітної плати відбулось лише на 200 грн – до 6700 грн. Водночас розмір середньої заробітної плати становитиме понад 15 тис. грн.  

“Зростання зарплат відбувалось не співставно до зростання економіки. Тобто, влада грала в популізм, а зараз має врівноважувати свої бажання показати, що вона опікується інтересами народу з реальною ситуацією в економіці. Адже економіка повинна забезпечувати реальний приріст, інакше матимуть місце інфляція та інші негативні наслідки”, – пояснив він.  

За його словами, твердження представників парламентської опозиції про те, що не було враховано їхніх правок, є безпідставними.  

“Сказати, що жодної правки не було враховано – це перебільшення. Правки опозиції було враховано, зокрема, щодо зменшення дохідної частини бюджету: суттєво зменшені надходження від азартних ігор (президент обіцяв 8 млрд грн, а в бюджеті залишається 672 млн грн), також зменшений акциз на випуск тютюнових виробів та ввезення імпортованих товарів”, – сказав він. 

“Тобто якісь групи змогли пролобіювати вигідні їм правки”, – додав Андрій Миселюк.  

UAINFO

Leave a comment

Добавить комментарий

Свежие новости

Погода

Новости по теме

В результате обстрела Боровой погиб мальчик 12 лет

Российские военнослужащие обстреляли Боровую Харьковской области.

Во время воздушной тревоги харьковчане услышали серию взрывов, вызванных российскими дронами

Ночью 26 марта во время воздушной тревоги на территории Харькова местные жители...

В Кривом Роге услышали серию взрывов, повреждено водоснабжение

На территории Кривого рога Днепропетровской области местные жители рассказали о том, что...

В Варшаве на украинку набросился таксист

На территории Варшавы таксист накинулся на украинку в своём автомобиле.