Пятница , 29 Март 2024
Политика

Костянтин Матвієнко: «Батьківщина» є природним союзником «Слуги народу»

Політичний експерт, голова корпорації стратегічного консалтингу «Гардарика» Костянтин Матвієнко  в ефірі телеканалу ZIK розповів про перспективи створення коаліції у Верховній Раді дев’ятого скликання:

«Поза всяким сумнівом в майбутньому парламенті партії «Слуга народу» потрібні партнери. Звісно, що не будь-які: такими не можуть бути «Європейська солідарність» та проросійські політсили. Якщо «Слуга народу» навіть набере із 230 голосів, то це все одно замало для того, щоб проводити зміни до Конституції та інші важливі рішення.

Навіть якщо «Слуга народу» зможе створити однопартійний уряд, все одно більш раціонально і правильно з точки зору політичної практики розділити відповідальність ще з однією з партій. Такою політичною силою загалом виступає «Батьківщина». По-перше, в своїх лавах ця політсила зібрала найбільш професійних людей. По-друге, партія Юлії Тимошенко, спирається на широку підтримку на місцях. Саме у «Батьківщини» є величезна кількість фракцій у місцевих радах. До речі, на виборах до ОТГ, які відбудуться 30 червня, «Батьківщина» висуває найбільшу кількість кандидатів –  близько 1200. Для прикладу, Аграрна партія, яка умовно йде за цим показником на другому місці, – висуває аж 400 кандидатів.

Повторюсь ще раз: наявність такої широкої підтримки та  розгалуженої мережі місцевих осередків, а також професійної команди, робить «Батьківщину» природнім  союзником «Слуги народу» у наступному парламенті», – завершує політичний експерт.

«Вечірні Вісті» 

Leave a comment

Добавить комментарий

Свежие новости

Погода

Новости по теме

США ввели санкции против тех, кто финансируют поддержку создания оружия в КНДР

США ввели санкции против лиц, которые проводят финансирование поддержки программ по созданию...

Министр обороны Украины и главнокомандующий ВСУ приняли в Киеве глав комитетов Европейского парламента

Действующий министр обороны Украины совместно с главнокомандующим ВСУ встретились в Киеве с...

Умеров поблагодарил Данию за предоставленные F-16 и обсудил ситуацию на фронте

Умеров во время встречи с датской делегацией обсудил актуальную ситуацию на линии...

Заявление Трампа о принуждении ЕС платить взносы на защиту

Если бывший президент США победит на президентских выборах, Америка не выйдет из...