Среда , 24 Апрель 2024
Политика

В Антикорупційній ініціативі ЄС позитивно оцінили законопроект Зеленського про покарання за незаконне збагачення

Внесений до парламенту законопроект президента Володимира Зеленського про відновлення покарання за незаконне збагачення є своєчасною ініціативою і всерйоз розглядається міжнародним співтовариством. Про це в інтерв’ю “Інтерфаксу” розповіла очільниця Антикорупційної ініціативи ЄС в Україні Ека Ткешелашвілі.

«Потрібно відзначити, що ця ініціатива навіть ширша, ніж попередня, яка стосувалася тільки кримінальної частини за незаконне збагачення. У цій версії з’явився дуже цікавий елемент, як в цивільному праві. Тобто в разі, якщо факт незаконного збагачення буде доведений та обґрунтований, активи, отримані незаконним шляхом державними службовцями або представниками місцевого самоврядування, будуть конфісковані», – зазначила вона.

За її словами, подібними ініціативами буде створений фундамент, який дозволить запобігати подальшим злочинам, що стосуватимуться незаконного збагачення.

«Ця ініціатива серйозно розглядається міжнародним співтовариством. Ми готові допомогти, готові бути втягнутими в цей процес з тим, щоб бути частиною його розвитку», – підкреслила Ткешелашвілі.

Нагадаємо, у лютому Конституційний Суд України  визнав статтю про незаконне збагачення “такою, що не відповідає Конституції України (є неконституційною)”. Зазначимо, що саме впровадження статті про незаконне збагачення у 2015 році було однією з вимог ЄС на виконання Плану дій з візової лібералізації, а також одним із зобов’язань України перед МВФ, закріпленим меморандумом.

ТСН

 

Leave a comment

Добавить комментарий

Погода

Новости по теме

США могут отправить Украине транш вооружения спустя несколько дней после подписания закона

Первую партию военной помощи, переданной США могут доставить в Украину уже через...

Европарламент планирует оценить «выборы в России» на следующей неделе

Действующие депутаты Европарламента планируют проголосовать за резолюцию о "президентских выборах" на территории...

«Позитивные сигналы по ПВО», — Германия на заседании Совета Украина-НАТО

Немецкое государство рассказало о "позитивных сигналах" по ПВО для ВСУ.

Греция хочет создать себе ПВО, основываясь на “Железном куполе”

Греция планирует начать разработку системы противовоздушной обороны аналогичную израильскому "Железному куполу".