Пятница , 29 Март 2024
Политика

Політтехнолог: Зі складними задачами та викликами зможе впоратися тільки людина, яка має управлінський досвід та економічне мислення

Кандидат історичних наук, політтехнолог, керівник «Центру політичної розвідки» Олег Постернак  в коментарі «ВВ» зазначив, що найбільш конструктивною та бажаною для країни була б велика коаліція, в яку б увійшли партії «Слуга народу», «Батьківщина» та «Голос».

«Такий формат дозволив би органічно поєднати дух новаторства та управлінський досвід. І, до речі, в такій конфігурації можна було б вийти на конституційну більшість. І це дуже важливо. Це було б потрібно для внесення змін до Основного Закону. Нагадаю, що у тієї ж Юлії Тимошенко є концепт нової народної Конституції, який передбачає ліквідацію двовладдя, нову виборчу систему, розширення механізмів народовладдя. І безумовно, якісь елементи цієї роботи можна було б і нині взяти за основу», – зазначив політтехнолог.

За словами Олега Постернака, український виборець чекає на конкретні справи. А восени якраз можна було би включити до порядку денного саме ті речі, які допоможуть відчути реальний результат.

«Це і бюджет економічного росту, зменшення податкового тиску, зниження тарифів, недопущення земельного дерибану, якщо мораторій на продаж землі знімуть… Із цими задачами та викликами зможе впоратися тільки людина, яка має управлінський досвід та економічне мислення. А маючи досвід вирішення складних проблем, можна показати перші результати вже за сто днів. Я маю на увазі Юлію Тимошенко. Саме вона в такій коаліційній конфігурації була б ефективним прем’єром. По-перше, є «Новий курс», а по-друге, коаліційна команда могла би поєднати молодих діячів та перевірені кадри, які здатні приймати ефективні рішення. І для країни такий коаліційний компроміс був би бажаним», – завершив експерт.

«Вечірні Вісті»

Leave a comment

Добавить комментарий

Свежие новости

Погода

Новости по теме

США ввели санкции против тех, кто финансируют поддержку создания оружия в КНДР

США ввели санкции против лиц, которые проводят финансирование поддержки программ по созданию...

Министр обороны Украины и главнокомандующий ВСУ приняли в Киеве глав комитетов Европейского парламента

Действующий министр обороны Украины совместно с главнокомандующим ВСУ встретились в Киеве с...

Умеров поблагодарил Данию за предоставленные F-16 и обсудил ситуацию на фронте

Умеров во время встречи с датской делегацией обсудил актуальную ситуацию на линии...

Заявление Трампа о принуждении ЕС платить взносы на защиту

Если бывший президент США победит на президентских выборах, Америка не выйдет из...