Пятница , 29 Март 2024
Политика

Юлія Тимошенко: Підвищення тарифів було незаконним – це підтвердив і апеляційний суд

У понеділок, 8 липня, Шостий апеляційний адміністративний суд відхилив апеляцію Кабінету міністрів і підтвердив законність рішення колегія суддів Окружного адміністративного суду м. Києва, яка задовільнила позов Юлії Тимошенко проти уряду щодо незаконного підвищення ціни на газ для населення та теплокомуненерго, яке відбулося у травні 2016 року.

Про це лідер «Батьківщини» повідомила в ефірі програми «Свобода слова» на телеканалі IСТV.

Нагадаємо, 4 березня суд визнав незаконною постанову Кабінету Міністрів № 315 від 2016 року про встановлення єдиної ціни на газ на рівні 6879 грн за тисячу кубометрів.

«Вже друга, апеляційна інстанція визнала, що тарифи були незаконні, необґрунтовані та безпідставні. Це означає, що ми з вами всі ці останні роки, коли боролися проти підвищення ціни на газ, були праві», – наголосила Юля Тимошенко.

Вона також нагадала, що коли Окружний адміністративний суд як перша інстанція ухвалив це рішення, «суддю Євгена Аблова відсторонили від посади через Вищу раду правосуддя, яка лежала в кишені у екс-президента Порошенка».

«І сьогодні вже апеляційна інстанція показала, що було просто жахливе, незаконне дійство уряду та зараз від Кабміну суд вимагає скасувати ці постанови. Це демонструє, як з нами поводилися весь цей час», – наголосила лідер «Батьківщини».

Вона також звернула увагу: оскільки суди довели, що тарифи, були підняті незаконно, а неправомірна урядова постанова діяла два з половиною роки, то люди мають право на відшкодування переплат.

До того ж, зараз діє вже друга постанова Кабінету міністрів, за якою встановлено ще більшу ціну на газ, і яка є так само незаконною і безпідставною, додала Юлія Тимошенко.

 

ba.org.ua

Leave a comment

Добавить комментарий

Свежие новости

Погода

Новости по теме

США ввели санкции против тех, кто финансируют поддержку создания оружия в КНДР

США ввели санкции против лиц, которые проводят финансирование поддержки программ по созданию...

Министр обороны Украины и главнокомандующий ВСУ приняли в Киеве глав комитетов Европейского парламента

Действующий министр обороны Украины совместно с главнокомандующим ВСУ встретились в Киеве с...

Умеров поблагодарил Данию за предоставленные F-16 и обсудил ситуацию на фронте

Умеров во время встречи с датской делегацией обсудил актуальную ситуацию на линии...

Заявление Трампа о принуждении ЕС платить взносы на защиту

Если бывший президент США победит на президентских выборах, Америка не выйдет из...