Четверг , 25 Апрель 2024
Политика

Валерій Дубіль: Більше жодного неефективного використання державних коштів на ліки

Верховна Рада прийняла за основу законопроект про внесення змін до закону про публічні закупівлі. Він дозволить скоротити терміни доставки пацієнтам закуплених державою ліків з 20 до 3-6 місяців.

Про це у своєму Facebook повідомив перший заступник голови парламентського комітету з питань здоров’я нації, народний депутат фракції «Батьківщина» Валерій Дубіль.

Народний обранець спростував поширену ЗМІ інформацію, буцімто законопроект скасовує міжнародні закупівлі ліків і важкохворі залишаться без допомоги: «Законопроект узаконює роботу міжнародних організацій (а не скасовує її), і тепер вони будуть зобов’язані працювати згідно з ним, а не за незрозумілою процедурою».

Він пояснив, що міжнародні закупівлі закінчаться незалежно від прийнятого вчора документа.

«Міжнародні закупівлі були впроваджені законом у 2015 році, який тимчасово запровадив спеціальний режим закупівлі ліків до 1 квітня 2019 року. Потім, у порушення Регламенту, законом про бюджет на 2019 рік, термін дії закону продовжили ще на рік – до 01.04.2020. І його дія закінчиться автоматично, а не з прийнятим за основу законом про державні закупівлі», – пояснює він.

Валерій Дубіль нагадав: Рахункова палата й Державна аудиторська служба неодноразово констатували у своїх звітах, що за час дії міжнародних закупівель не один мільйон державних гривень використовувався неефективно.  А тому, пише нардеп, якщо Рада все ж вирішить продовжити міжнародні закупівлі, необхідно прийняти новий законопроект, при цьому поширити на нього дію закону про державні закупівлі.

«Щоб вони стали насправді прозорими й відкритими, а ліки поставлялися за 3-6 місяців, а не 20, як це було за попередньої влади. Саме це й вирішує прийнятий сьогодні за основу законопроект №1076», – пише він.

ba.org.ua

 

Leave a comment

Добавить комментарий

Погода

Новости по теме

США могут отправить Украине транш вооружения спустя несколько дней после подписания закона

Первую партию военной помощи, переданной США могут доставить в Украину уже через...

Европарламент планирует оценить «выборы в России» на следующей неделе

Действующие депутаты Европарламента планируют проголосовать за резолюцию о "президентских выборах" на территории...

«Позитивные сигналы по ПВО», — Германия на заседании Совета Украина-НАТО

Немецкое государство рассказало о "позитивных сигналах" по ПВО для ВСУ.

Греция хочет создать себе ПВО, основываясь на “Железном куполе”

Греция планирует начать разработку системы противовоздушной обороны аналогичную израильскому "Железному куполу".