Вторник , 16 Апрель 2024
Политика

«Батьківщина» закликає попередити «випадкову» приватизацію держпідприємств

«Батьківщина» наполягає на необхідності підготувати актуальний перелік об’єктів державної власності, що не підлягають приватизації, та подати його на затвердження Верховній Раді, попередивши тим самим «випадкову» приватизацію надважливих для інтересів країни об’єктів.

Відповідний законопроект № 1054-2 подано фракцією Юлії Тимошенко.

«Спочатку визначте перелік, приберіть з нього ті підприємства, які дійсно можуть бути приватизовані, а тільки після цього далі затверджуйте остаточний варіант», – заявив з трибуни парламенту заступник Голови фракції Сергій Соболєв.

Він нагадав, що за всю історію України була лише одна приватизація великого підприємства – «Криворіжсталь» (майже 5 млрд дол.) за прем’єрства Юлії Тимошенко.

«Іншої приватизації не було, це була роздача власності», – зауважив політик.

Зі свого боку народний депутат Вадим Івченко звернув увагу на недоліки відповідного законопроекта за авторства коаліції.

«Він має на меті відкрити приватизацію без переліку підприємств, які мають стратегічне значення та заборонені для приватизації. Це є нічим іншим, ніж продаж нашої держави оптом та в роздріб. В сучасному світі саме держпідприємства є дієвим інструментом подолання кризових явищ. І саме їх вплив в розвиток науки та технології важко переоцінити», – сказав він.

Вадим Івченко навів перелік підприємств, які можуть потрапити під приватизацію: Метрополітен, об’єкти енергетики, атомні станції, гідроелектростанції, греблі, насосні станції, КБ «Південне», підприємства космічної галузі, газорозподільчі мережі, ГТС, морські порти, аеродроми.

«Це далеко не повний перелік. Ні держава, ні народ нічого не отримає від такої приватизації. Лише втрата робочих місць, створення більш жорстоких монополій. Ці підприємства точно стануть легкою здобиччю олігархічних кланів та  монополій», – наголошує парламентар.

ba.org.ua

Leave a comment

Добавить комментарий

Погода

Новости по теме

США хотят наказать Иран за нарушение резолюций ООН

США планируют изучить пути привлечения Ирана к ответственности за неправомерные действия в...

Украина осудила иранскую массированную атаку на Израиль

Украина высказала свою позицию относительно атаки Ирана по Израилю.

Что Зеленский заявил о планах Путина на счёт Харькова?

Путин желает захватить город Харьков, тем не менее, Украина делает всё, что...

Кэмерон призвал США разблокировать помощь Украине

Британский МИД призвал США к тому чтобы разблокировать пакет военной помощи украинскому...