Четверг , 25 Апрель 2024
Политика

Смешко і Пальчевський наздоганяють Кличка на виборах мера Києва

Останні соціологічні опитування показують, що в даний час у киян є запит на зміну влади в місті.

Так, згідно з опитуванням Всеукраїнської соціологічної служби, що проводилося з 23 вересня по 1 жовтня 2019 р., діючий мер столиці Віталій Кличко набирає 16,1% голосів виборців, а за ним з розривом в 3,5% слідує Андрій Пальчевський, який набрав 12,6 %, та Ігор Смешко, який отримав 10,8% підтримки.

У Сергія Притули – 8,7%, Олександра Ткаченко – 3,5%, Борислава Берези – 2,5%. 4,2% опитаних підтримали інших кандидатів, 32,4% не визначилися з вибором.

Згідно з результатами опитування, підтримка партій на виборах до Київради розподілилася наступним чином: якби вибори проводилися у ці дні, 43,3% голосів виборців отримала б партія «Слуга народу». З практично семиразовим відривом за нею йдуть «Європейська солідарність» (6,2%) і «Батьківщина» (6,2%).

«Опозиційна платформа – «За життя» набирає 4,5%, «Голос» – 4,3%, «Сила і честь» – 3,7%, «УДАР» Віталія Кличка – 3,3%, ВО «Свобода» – 2%, «Опозиційний блок» – 1,5%, «Громадянська позиція» – 1,5%, «Радикальна партія» Олега Ляшка – 1,3%. Нікому не довіряють 3,3% опитаних, не визначилися з вибором 13,5%, не братимуть участі в голосуванні 5,4%.

Стосовно підтримки можливих кандидатів на президентських виборах, якби в ці дні проходили президентські вибори, рейтинги розподілилися б наступним чином: Володимира Зеленського підтримали б 50,0% виборців, Петра Порошенка – 7,9%, Юлію Тимошенко – 6,4%, Ігоря Смешко – 4,4%, Юрія Бойка – 2,5%, Анатолія Гриценка – 2,4%, Олега Ляшка – 1,5%, Євгена Мураєва – 0,9%, Руслана Кошулинського – 0,6%. Іншого кандидата в президенти підтримали 5,0% опитаних, не визначилися з вибором 17,3%.

Дані проведеного опитування показують, що зниження підтримки чинного голови Києва, а також низький рівень підтримки його політичної сили (3,3%) можуть призвести до того, що в другому турі виборів мера може перемогти як Кличко, так і Смешко або Пальчевський завдяки перерозподілу електоральної підтримки інших кандидатів.

Соціологічне опитування проводилося в десяти районах м. Києва. Під час його проведення було опитано 2000 респондентів. Вірогідна соціологічна похибка – 1,5%.

 

 

Leave a comment

Добавить комментарий

Погода

Новости по теме

США могут отправить Украине транш вооружения спустя несколько дней после подписания закона

Первую партию военной помощи, переданной США могут доставить в Украину уже через...

Европарламент планирует оценить «выборы в России» на следующей неделе

Действующие депутаты Европарламента планируют проголосовать за резолюцию о "президентских выборах" на территории...

«Позитивные сигналы по ПВО», — Германия на заседании Совета Украина-НАТО

Немецкое государство рассказало о "позитивных сигналах" по ПВО для ВСУ.

Греция хочет создать себе ПВО, основываясь на “Железном куполе”

Греция планирует начать разработку системы противовоздушной обороны аналогичную израильскому "Железному куполу".