Четверг , 28 Март 2024
Политика

Українці хочуть зростання заробітної плати вдвічі, – експерт

R&B Group провела у вересні опитування, за результатами якого 78% працюючих відповіли, що їм не вистачає того, що вони заробляють. 19% задоволені грошовою винагородою за свою працю. 3% не змогли відповісти на це питання, а можливо в них було зворотне питання: “А що таке гроші?”.

Про це на своїй сторінці в Фейсбуці повідомив голова Національної ради економічного розвитку Олексій Дорошенко.
Як завжди жінки більше незадоволені своїм матеріальним становищем. 81% прекрасної половини нашої країни не достатньо грошей. Серед чоловіків таких трошки менше – 75%.
Найбільше не задоволені зарплатою люди у віці з 30 до 39 і з 50 до 59 років. Серед них 82% виказують незадоволення. Найбільш лагідними, як з’ясувалося, є люди похилого віку, серед яких лише 61% відповів про те, що грошей обмаль.
Стало відомо скільки хочуть заробляти люди, щоб цього вистачало на життя та не було необхідності емігрувати з країни. У середньому вона становила 19275грн, що майже вдвічі більше за середню зарплату навіть за даними статистики. При тому що Держстат має завищені по відношенню до даних Пенсійного фонду цифри на 13%. Але це означає, що за умов виконання програми уряду Олексія Гончарука щодо зростання ВВП на 40%, за умови зниження маржінальності бізнесу та невеликої інфляції, така реальна середня оплата праці за своєю купівельною спроможністю може бути досягнута.
Чоловіки при цьому хочуть заробляти більше жінок. Їх запроси становлять 20695 грн проти 18059 грн у слабкої статі. Найбільші запити щодо розміру зарплати у тих, кому від 30 до 39 років. Вони вважають за необхідне отримувати 2208 грн. Ті, кому від 40 до 49 бажають мати 20500 грн у місяць. Молоде покоління, від 18 і до 29 років, вважає достатньою заробітну плату в 20231 грн. Люди похилого віку задовольнялися б 18313 грн на місяць, а пенсіонери бажають мати 15045 грн.
При цьому жителі обласних центрів вважають суму в 22079 грн прийнятною оплатою їх праці. В інших містах запити скромніші – 19554 грн, а на селі ще менші – 16405 грн на місяць.
Схід нашої країни бажає заробляти найбільше – у середньому 24358 грн на місяць, тоді як жителі Півдня готові задовольнитися 17361 грн. У центрі країни суми 18733 грн буде достатньо для задоволення потреб, а Захід такою сумою бачить 17443 грн.
У містах нашої країни лише 17% опитуваних вважає, що їм достатньо того, що вони заробляють. В обласних центрах таких 22%, а на селі – 19%.
При цьому чисельність тих, хто задоволений своєю зарплатою на Півдні складає лише 11%, на Сході – 17%, на Заході – 21% і в Центрі – 23%.
І як тут не згадати “Золоте теля”?
– Скажите, Шура, честно, сколько вам нужно денег для счастья?
– Сто рублей, – ответил Балаганов, с сожалением отрываясь от хлеба с колбасой.
– Да нет, вы меня не поняли. Не на сегодняшний день, а вообще. Для счастья. Ясно? Чтобы вам было хорошо на свете.
Балаганов долго думал, несмело улыбаясь, и, наконец, объявил, что для полного счастья ему нужно шесть тысяч четыреста рублей.

Вечірні Вісті

Leave a comment

Добавить комментарий

Свежие новости

Погода

Новости по теме

США ввели санкции против тех, кто финансируют поддержку создания оружия в КНДР

США ввели санкции против лиц, которые проводят финансирование поддержки программ по созданию...

Министр обороны Украины и главнокомандующий ВСУ приняли в Киеве глав комитетов Европейского парламента

Действующий министр обороны Украины совместно с главнокомандующим ВСУ встретились в Киеве с...

Умеров поблагодарил Данию за предоставленные F-16 и обсудил ситуацию на фронте

Умеров во время встречи с датской делегацией обсудил актуальную ситуацию на линии...

Заявление Трампа о принуждении ЕС платить взносы на защиту

Если бывший президент США победит на президентских выборах, Америка не выйдет из...