Четверг , 28 Март 2024
Политика

Іван Крулько наголошує на необхідності ухвалення закону про молодь

Україна серед аутсайдерів у питанні оновлення молодіжного законодавства. Саме тому представники різних політичних сил вирішили спільно написати відповідний закон, що наблизить молодіжну політику до євростандартів, відповідатиме сучасним реаліям і буде ухвалений якомога швидше.

Про це повідомив заступник Голови партії «Батьківщина» Іван Крулько під час круглого столу на тему: «Шляхи вдосконалення державної молодіжної політики».

Він переконаний, оновлення молодіжного законодавства назріло вже давно. Так, наприклад, у країнах ЄС воно оновлюється кожні 5-10 років відповідно до сучасних реалій.

«Навіть Молдова три роки тому ухвалила новий європейський закон і офіційно визнала молодіжних працівників та молодіжні центри. Натомість українська молодь живе за двома законами та декларацією, прийнятими ще у 90-их, як у РФ і Білорусії. А спроба щось змінити була провалена у парламенті минулого скликання через політичну кон’юнктуру. Тому зараз ми серед країн-аутсайдерів і це час виправляти. Не можна жити в добу ІТ із молодіжним законодавством 90-их років!» – зауважив парламентар.

Народний депутат розповів, що основна ідея закону полягає в імплементації Європейської хартії участі молоді, розбудові молодіжної інфраструктури, адже радянська вже давно знищена чи застаріла.

«Згідно з Європейською хартії участі молоді, усе, що робиться для молоді будь-якою владою чи громадою має узгоджуватись із самою молоддю. Жодних рішень про молодь без молоді! Саме тому у законі вперше передбачається створення молодіжних рад на місцевому рівні», – уточнив Іван Крулько.

Окрім того, передбачається створення Фонду підтримки молодіжних ініціатив (за участі молоді у наглядовій раді) та інституційна підтримка молодіжних організацій та організації, що працюють з дітьми та молоддю, щоб вони нарешті могли, як у країнах ЄС, розвивати свої мережі, залучати і навчали волонтерів, реалізовувати конкурентні програми і проєкти, розбудовувати свою інфраструктуру.

 

ba.org.ua

Leave a comment

Добавить комментарий

Свежие новости

Погода

Новости по теме

Министр обороны Украины и главнокомандующий ВСУ приняли в Киеве глав комитетов Европейского парламента

Действующий министр обороны Украины совместно с главнокомандующим ВСУ встретились в Киеве с...

Умеров поблагодарил Данию за предоставленные F-16 и обсудил ситуацию на фронте

Умеров во время встречи с датской делегацией обсудил актуальную ситуацию на линии...

Заявление Трампа о принуждении ЕС платить взносы на защиту

Если бывший президент США победит на президентских выборах, Америка не выйдет из...

Что Зеленский и МИД Польши считают о “выборах” в Российской Федерации?

Министерство иностранных дел Польши и Владимир Зеленский высказались о "выборах" президента РФ.