Четверг , 28 Март 2024
Политика

Валерій Дубіль: Місцеві бюджети не витримують перекладання на них дофінансування медицини

Мізерне державне фінансування медицини не можуть компенсувати напівпорожні місцеві бюджети. Тому єдиним виходом є створення нового джерела фінансування.

Про це вчора після виїзного засідання комітету з питань здоров’я нації у Рівному заявив перший заступник голови комітету, народний депутат з фракції «Батьківщина» Валерій Дубіль.

«Серцево-судинний центр у Рівному, створений на базі обласної лікарні, минулоріч закупив ангіографічний комплекс за кошти Світового банку. Обласний протипухлинний центр, на обліку в якому стоїть 23 тисячі пацієнтів, не може завершити третю чергу будівництва, бо у бюджеті немає коштів. Це все свідчить про те, що державний бюджет не зможе потягнути на собі всю медицину», – розповів він.

Валерій Дубіль розповів, що проблеми Рівного ті ж самі, що й по всій країні: грошей немає. Недофінансування з центрального бюджету намагаються вирішувати за допомогою місцевих, в яких також немає грошей.

«На одну лише зарплату зараз у Рівненській області не вистачає 131,6 млн грн, згідно з довідкою обласного управління охорони здоров’я. Що вже казати за інсулін, гемодіаліз, цілий список інших медикаментів, обладнання, ремонти», – заявив політик.

Представник «Батьківщини» вважає, що проблему недофінансування можна вирішити, якщо фінансувати медицину не за принципом «на кого і що цьогоріч вистачить – всі галузі важливі», а створивши додаткове джерело фінансування – обов’язкове медичне страхування.

«Маю велику надію, інші члени комітету після сьогоднішнього засідання сконцентрують свою увагу на його якомога швидшому запровадженні», – резюмував нардеп.

 

ba.org.ua

Leave a comment

Добавить комментарий

Свежие новости

Погода

Новости по теме

Министр обороны Украины и главнокомандующий ВСУ приняли в Киеве глав комитетов Европейского парламента

Действующий министр обороны Украины совместно с главнокомандующим ВСУ встретились в Киеве с...

Умеров поблагодарил Данию за предоставленные F-16 и обсудил ситуацию на фронте

Умеров во время встречи с датской делегацией обсудил актуальную ситуацию на линии...

Заявление Трампа о принуждении ЕС платить взносы на защиту

Если бывший президент США победит на президентских выборах, Америка не выйдет из...

Что Зеленский и МИД Польши считают о “выборах” в Российской Федерации?

Министерство иностранных дел Польши и Владимир Зеленский высказались о "выборах" президента РФ.