Вторник , 16 Апрель 2024
Политика

Юлія Тимошенко: Жодних законів про продаж землі без референдуму

«Батьківщина» звертатиметься до Конституційного Суду за тлумаченням тих статей Конституції, які говорять, що земля України належить народові. Це дозволить отримати відповідь на питання, чи може влада за спиною нації продати все, чим люди володіють.

Про це Юлія Тимошенко заявила під час мітингу під стінами Верховної Ради, де зібралися аграрії та представники громадянського суспільства, висловлюючись проти ініціативи влади розпродати землю.

«Якщо в Конституції це прописано, яке влада має право без згоди народу виставляти землю на розпродаж. Якщо ви це задумали, запитайте тоді в людей», – сказала вона і наголосила, що ключова вимога «Батьківщини» – спочатку провести референдум щодо земельного питання, а потім ухвалювати відповідний закон.

Як застерегла Голова партії, якщо ми зараз бездумно, не порадившись з аграріями та суспільством, ухвалимо закон про розпродаж землі, зокрема міжнародним корпораціям, «ми залишимось народом без майбутнього».

Юлія Тимошенко та команда «Батьківщини» мають план, який унеможливить розпродаж землі всупереч інтересам тих, хто на ній живе та працює.

Насамперед, зазначила політик, треба напряму звертатись до президента, адже всі рішення в країні наразі відбуваються з одного джерела. По-друге, треба проводити персональні зустрічі з депутатами аграрного комітету і від «Слуги народу», обраними за округами: «Хай вони людям в очі розкажуть, як планують продати вашу землю».

«Головний пункт нашого плану – не здаватися. Тільки сильний опір і залізна позиція: жодних законів про продаж землі без референдуму», – підсумувала вона.

ba.org.ua

Leave a comment

Добавить комментарий

Погода

Новости по теме

США хотят наказать Иран за нарушение резолюций ООН

США планируют изучить пути привлечения Ирана к ответственности за неправомерные действия в...

Украина осудила иранскую массированную атаку на Израиль

Украина высказала свою позицию относительно атаки Ирана по Израилю.

Что Зеленский заявил о планах Путина на счёт Харькова?

Путин желает захватить город Харьков, тем не менее, Украина делает всё, что...

Кэмерон призвал США разблокировать помощь Украине

Британский МИД призвал США к тому чтобы разблокировать пакет военной помощи украинскому...