Четверг , 28 Март 2024
Политика

Вадим Карасьов: Розпочавши розпродаж української землі, ми можемо відкрити скриньку Пандори

Є три фактори продуктивності, на яких тримається економіка. Це земля, праця і капітал. І якщо продати землю в іноземні руки, якщо позбавити працю прав та гарантій і зробити робітників тотально експлуатованими, якщо працювати виключно на капітал (причому не на свій національний індустріальний і продуктивний, а міжнародний фінансовий), на виході отримаємо крах економічної політики.

Про це в ході прес-конференції повідомив директор Інституту глобальних стратегій Вадим Карасьов.

Сьогодні багато в чому економічний курс нашої країни базується на рекомендаціях МВФ. Тому не дивно, чому чинна влада зациклилася на цих трьох ключових факторах продуктивності.

Розпочавши розпродаж української землі, ми можемо відчинити скриньку Пандори. Адже на відкриття ринку землі дивляться чомусь тільки з позиції можливого економічного зростання на 1%, забуваючи про соціальні аспекти й про те, що українців фактично обезземелять. Чи варте таке зростання на відсоток того, щоб розпродавати землі агрохолдингам й іноземним інвесторам і зруйнувати села?

Із працею також не все гаразд. Звичайно, багато країн неоліберального авторитаризму йшли шляхом звуження трудових прав. Але ці країни були закритими, відповідно, люди праці не могли нікуди дітися й були змушені трудитися на існуючих умовах. В наших умовах через низьку зарплатню й відсутність трудових прав українці змушені активніше виїжджати до тих країн, де більш високий рівень заробітної плати. Якщо далі так піде, то на таку велику територію залишиться жити 10-15 млн українців.

Розумію, що борги потрібно віддавати, що більш вигідного кредитора наразі для України знайти складно. Тим не менш, потрібно поступово проводити внутрішню політику, яка б звільнювала нас від боргової залежності або боргового колоніалізму МВФ.

 

Вечірні Вісті

 

Leave a comment

Добавить комментарий

Свежие новости

Погода

Новости по теме

Министр обороны Украины и главнокомандующий ВСУ приняли в Киеве глав комитетов Европейского парламента

Действующий министр обороны Украины совместно с главнокомандующим ВСУ встретились в Киеве с...

Умеров поблагодарил Данию за предоставленные F-16 и обсудил ситуацию на фронте

Умеров во время встречи с датской делегацией обсудил актуальную ситуацию на линии...

Заявление Трампа о принуждении ЕС платить взносы на защиту

Если бывший президент США победит на президентских выборах, Америка не выйдет из...

Что Зеленский и МИД Польши считают о “выборах” в Российской Федерации?

Министерство иностранных дел Польши и Владимир Зеленский высказались о "выборах" президента РФ.