Четверг , 28 Март 2024
Политика

Іван Крулько: Справжній мир настане лише після того, як з Донбасу підуть війська РФ

Всі українці прагнуть миру, але ми маємо усвідомлювати, що він можливий лише тоді, коли з Донбасу підуть російські війська, й Україна контролюватиме кордон.

На цьому наголосив заступник Голови партії «Батьківщина» Іван Крулько під час ток-шоу на телеканалі «Прямий».

Політик переконаний, що українцям треба пам’ятати уроки історії, розуміти стратегічний план Путіна і починати вибудовувати свою сильну стратегію із захисту національних інтересів та досягнення миру разом із нашими союзниками. Безпековий фактор має передувати політичним домовленостям, вважає депутат.

«Стратегічний план РФ незмінний: отримати контроль над усією Україною. А це можна зробити двома шляхами: або військовим, або через проведення фейкових виборів на Донбасі, реалізувавши формулу Штайнмаєра і впливаючи на політику України через своїх маріонеток, які там будуть обрані», – зазначив Іван Крулько.

За словами народного депутата, схожа історія була у повоєнній Німеччині, але тодішній канцлер країни відчув небезпеку і не діяв за планом Сталіна.

«У 1952 році Сталін пропонував провести вибори на двох частинах Німеччини й обрати новий бундестаг. Але Аденауер дав Сталіну дуже чітку відповідь: «Ми свободу на території не міняємо». Розуміючи, що вибори у Східній частині Німеччини під дулами радянських автоматів і під контролем Сталіна призведуть до того, що Німеччина стане невільною через маріонетковий бундестаг, Аденауер вирішив зберегти одну частину країни. Щоб потім, коли відійдуть радянські війська, дійсно об’єднати всю Німеччину. Він був патріотом своєї країни, але у ключовий момент обрав єдино правильну стратегію лідера нації», – нагадав Іван Крулько.

Заступник голови партії «Батьківщина» також зауважив, що справжній мир та об’єднання України відбудеться лише тоді, коли на Донбасі не буде російських військ, а країна сама контролюватиме кордон.

На думку парламентаря, на жаль, Україна знову пішла за «помилковим» сценарієм, нав’язаним ззовні, поступаючись своїми національними інтересами, як це робила попередня влада через Мінський процес та закон про особливий статус Донбасу. І це може мати сумні наслідки.

«Не впевнений, що на зустрічі в Нормандському форматі всі три країни, які раніше були з одного боку, і зараз залишаться на своїх позиціях. Я маю на увазі Німеччину і Францію. Навіть більше, вважаю, що тепер ці держави зможуть разом з Росією питати в України: «А як проходить реалізація формули Штайнмаєра?» – зауважив Іван Крулько.

ba.org.ua

 

Leave a comment

Добавить комментарий

Свежие новости

Погода

Новости по теме

США ввели санкции против тех, кто финансируют поддержку создания оружия в КНДР

США ввели санкции против лиц, которые проводят финансирование поддержки программ по созданию...

Министр обороны Украины и главнокомандующий ВСУ приняли в Киеве глав комитетов Европейского парламента

Действующий министр обороны Украины совместно с главнокомандующим ВСУ встретились в Киеве с...

Умеров поблагодарил Данию за предоставленные F-16 и обсудил ситуацию на фронте

Умеров во время встречи с датской делегацией обсудил актуальную ситуацию на линии...

Заявление Трампа о принуждении ЕС платить взносы на защиту

Если бывший президент США победит на президентских выборах, Америка не выйдет из...