Пятница , 19 Апрель 2024
Политика

Юлія Тимошенко: Відкриття ринку землі позбавить майбутнього всі наступні покоління

«Батьківщина» вимагає зняти з розгляду всі законопроєкти щодо розпродажу землі, продовжити мораторій і визначити стратегію розвитку аграрної сфери.

Про це Юлія Тимошенко заявила під час виступу з трибуни Верховної Ради.

«Усіма міжнародними організаціями, які мають стосунок до оцінки, визначено, що земля стає у світі найдорожчим стратегічним ресурсом. Сильні, інтелектуальні та розумні країни світу своєю стратегією визначили скупку в державну власність земель сільськогосподарського призначення, як у своїй країні, так і за її межами. Земля – єдиний цінний ресурс, який не буде вироблятися, а лише зменшуватиметься», – зауважила Юлія Тимошенко.

Лідер «Батьківщини» наголосила, що лише ті країни, які у своїй власності будуть мати максимум сільськогосподарської землі, зможуть стати потужними гравцями на міжнародному ринку та матимуть змогу реально впливати на всі процеси. Натомість, розпродаж земель матиме вкрай негативні наслідки для майбутніх поколінь.

«Глобальні спекулятивні структури світу визначили землю основним товаром, який вони хочуть скуповувати, маючи в розпорядженні великі суми грошей. Тому Україні у жодному випадку не можна залишитися без такого важливого стратегічного ресурсу як земля. Якщо це трапиться, ми позбавимо стратегічного ресурсу всі наступні покоління. І потім відсудити землю у міжнародних судах буде неможливо», – додала Юлія Тимошенко.

Юлія Тимошенко нагадала, що сьогодні по всій країні, зокрема під стінами Верховної Ради, протестують тисячі аграріїв. Тому владі варто дослухатися до думки суспільства.

«Сьогодні аграрії повстали. Ми вимагаємо зняти з розгляду всі без винятку закони про продаж землі й продовжити мораторій ще на один рік, щоб визначити стратегію держави, як нам бути із нашою землею. Підтримайте це та не допустіть розпродажу землі!» – підсумувала лідер партії.

 

ba.org.ua

Leave a comment

Добавить комментарий

Погода

Новости по теме

Аргентина стремиться стать глобальным партнером НАТО

Аргентина проявила стремление к тому чтобы стать глобальным партнёром Североатлантического Альянса.

США и Канада ввели новые ограничения против Беларуси

США и Канада ввели новые санкционные ограничения против Республики Беларусь.

Украина и Норвегия подпишут гарантии безопасности «при ближайшем случае»

Украина и Норвегия завершили двусторонние переговоры по заключению соглашения о гарантиях безопасности...

Александр Кацуба: Задача российских атак на энергетику – деморализовать украинцев

Атаки России на украинскую энергетику в последние недели преследуют цель запугать и...