Суббота , 20 Апрель 2024
Политика

Іван Крулько: Україні треба уникати пасток РФ

Путін ніколи не відмовиться від своїх планів, які полягають у припиненні існування України як незалежної держави. Нам треба розуміти, що маємо сусіда, який бачить Україну у складі своєї імперії. Саме тому ми повинні навчитись ефективно протистояти цьому та уникати пасток РФ для України.

Наприклад, формула Штайнмаєра – це свого роду пастка. Вона може стати темою, на якій будуть зосереджені сили Німеччини, Франції та РФ під час зустрічі у нормандському форматі.

Ця формула передбачає проведення виборів на окупованому Донбасі. Але під час її підписання не ставились вимоги, що вибори на Донбасі можливі лише за умови виведення російських військ і взяття Україною та миротворцями контролю над українсько-російським кордоном, щоб РФ не могла проникати туди будь-якої миті, як зараз, направляючи техніку і живу силу.

Треба розуміти, що на українській території, яку окупувала РФ, йде українсько-російська війна. Вибори під дулами автоматів – це не вибори, а РФ під час таких виборів отримає потужні політичні важелі, щоб впливати на всю територію України, включно із парламентом.

Бо наступний крок – це проведення парламентських виборів на цих територіях. Ми можемо побачити зовсім інший розподіл сил у Верховній раді – і це достатньо велика загроза для України та нашої безпеки. Я не кажу про Донбас і Крим, окупований Росією, я кажу про всю Україну!

Нашій владі треба пам’ятати уроки історії, щоб розуміти, як варто діяти Україні, щоб зберегти державну незалежність і суверенітет. Зокрема, одним з уроків, які треба пам’ятати є ситуація 1952 року.  Тоді Сталін пропонував двом Німеччинам – Східній і Західній – об’єднатись і провести вибори на всій території. Але коли колишній канцлер Аденауер почув від Сталіна, що виводити війська зі Східної Німеччини ніхто не збирається, його відповідь була однозначна: «Ми не міняємо території на свободу». Аденауер чудово розумів, що це пастка Сталіна – і якщо вибори під дулами автоматів відбудуться, бундестаг потрапить під вплив Радянського союзу. Тому не пішов на це. У 1955-му Аденауер привів Німеччину до НАТО і лише за 40 років в об’єднаній Німеччині відбулись вибори, коли звідти назавжди пішли радянські війська.

Іван Крулько, народний депутат від «Батьківщини», Facebook

Leave a comment

Добавить комментарий

Погода

Новости по теме

Аргентина стремиться стать глобальным партнером НАТО

Аргентина проявила стремление к тому чтобы стать глобальным партнёром Североатлантического Альянса.

США и Канада ввели новые ограничения против Беларуси

США и Канада ввели новые санкционные ограничения против Республики Беларусь.

Украина и Норвегия подпишут гарантии безопасности «при ближайшем случае»

Украина и Норвегия завершили двусторонние переговоры по заключению соглашения о гарантиях безопасности...

Александр Кацуба: Задача российских атак на энергетику – деморализовать украинцев

Атаки России на украинскую энергетику в последние недели преследуют цель запугать и...