Четверг , 18 Апрель 2024
Политика

Юлія Тимошенко зустрілася з Президентом Європейської Ради

Сьогодні в рамках участі у Конгресі Європейської народної партії у Загребі Голова партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко провела зустріч з Президентом Європейської Ради Дональдом Туском.

Сторони обговорили відносини між Україною та Європейським союзом і ситуацію в Україні, зокрема військову агресію Росії на Сході нашої держави, можливі шляхи закінчення війни, досягнення стійкого миру на Донбасі та виклики переговорів у Нормандському форматі.

Юлія Тимошенко подякувала ЄС за допомогу Україні та наголосила, що потрібно активізувати зусилля демократичного світу задля якнайшвидшого вирішення конфлікту на Донбасі. Окрім того, лідер «Батьківщини» вкотре наголосила на важливості збереження політики санкцій проти Росії до припинення війни на Донбасі та повернення Криму Україні.

Дональд Туск, який претендує на пост президента ЄНП, запевнив Юлію Тимошенко, що у разі його обрання, питання України буде для нього найбільш пріоритетним. Політики домовилися підтримувати постійний контакт на багатьох рівнях.

У зустрічі також брав участь заступник Голови партії «Батьківщина», перший заступник голови Комітету ВРУ з питань зовнішньої політики Григорій Немиря.

Нагадаємо, що 20-21 листопада Юлія Тимошенко та Григорій Немиря перебувають з робочим візитом у Загребі для участі у Конгресі та Саміті ЄНП. У ході візиту Голова партії «Батьківщина» провела зустріч із прем’єр-міністром Хорватії Андреєм Пленковичем.

Очікується, що 20 листопада під час Конгресу члени ЄНП оберуть Дональда Туска президентом партії.

ЄНП є найбільшою та найвпливовішою політичною силою на європейському континенті. До її складу входять 84 партії та партнери з 43-х країн, Президент Європейської комісії та Президент Європейської Ради, 10 голів країн-членів ЄС та 4 голови країн, які не є членами ЄС, 14 членів Європейської комісії. ЄНП має найбільшу фракцію в Європарламенті.

ba.org.ua

 

Leave a comment

Добавить комментарий

Погода

Новости по теме

США и Канада ввели новые ограничения против Беларуси

США и Канада ввели новые санкционные ограничения против Республики Беларусь.

Украина и Норвегия подпишут гарантии безопасности «при ближайшем случае»

Украина и Норвегия завершили двусторонние переговоры по заключению соглашения о гарантиях безопасности...

Александр Кацуба: Задача российских атак на энергетику – деморализовать украинцев

Атаки России на украинскую энергетику в последние недели преследуют цель запугать и...

США хотят наказать Иран за нарушение резолюций ООН

США планируют изучить пути привлечения Ирана к ответственности за неправомерные действия в...