Суббота , 20 Апрель 2024
Политика

Кадрова політика президента: «Солодкі» місця – друзям

Часто буває, що в чужому оці порошинку бачиш, а от у своєму – пенька не помічаєш. Так сталося і з президентом Володимиром Зеленським. Тут він намагається уколоти лідера «Батьківщини», яка пропонувала на посади своїх людей. Але ж насправді Зеленський у власній кадровій політиці далеко не святий. Так, йдучи в президенти, він усіляко критикував тодішнього президента Петра Порошенка за кумівство у владі. А як же вчинив сам колишній комік? Давайте розберемося.

Ось дві цитати самого Зеленського. «Кому подобається, коли президент призначає на посаду свого кума чи армійського друга? Чому так відбувається вже 28 років?» – сказав він у своєму передвиборчому ролику. А ось більш давня цитата: «Ви спочатку поборіть своє кумівство, а потім будете боротися з нашими «Сватами».

Так, у часи минулої влади (не тільки Порошенка) пріоритет справді надавався близьким людям: кумам, сватам, друзям дитинства та, звісно ж, бізнес-партнерам (це взагалі святе). Тож судячи з усього, шостий президент України вирішив не ламати давню українську традицію. І ось кілька прикладів.

Нинішній голова СБУ Іван Баканов – друг дитинства Володимира Зеленського, а в 2013-2019 роках він був керівником ТОВ «Студія Квартал-95».

Сергій Шефір грав у командах КВК «Криворізька шпана» і «Запоріжжя-Кривий Ріг-Транзит». У 2000-х пов’язав своє життя із «Кварталом». Він є співавтором кількох шоу, сценаристом кількох серіалів та продюсером кількох проектів. А 21 травня 2019 року Сергій Шефір був призначений першим помічником президента Володимира Зеленського.

Сергій Сивохо – був креативним продюсером «Кварталу». На позачергових виборах до ВР він балотувався від партії «Слуга народу» по округу №49 (Донеччина), але посів тільки третє місце. Втім, місце у владі для нього все одно знайшлося. Сивохо став радником секретаря Ради національної безпеки та оборони України з питань реінтеграції та відновлення Донбасу. Він відповідає за гуманітарну політику. Це одне з найдивніших призначень. Ну якщо до того ж врахувати той факт, що в 2014 році Сивохо брав участь в акціях Антимайдану й підтримував тодішнього гаранта Віктора Януковича.

Ще згадаємо, хто ж із кварталівців пройшов у Раду. Найвідоміший учасник шоу в парламенті – Юрій Коряченков (Юзік), який балотувався по 33-му одномандатному округу (Кривий Ріг), звісно ж, від партії «Слуга народу». Він зараз дійсно найвідоміший, бо встигнув вляпатися в гучний скандал. Ще згадаємо про Максима Ткаченка – в минулому генерального директора компанії «Квартал-концерт». Він пройшов до ВР за списками «СН». Олександр Кабанов – ще один списочник, який був сценаристом студії «Квартал 95». Олена Хоменко також пройшла за списком партії. Нинішній нардеп була директором з управління та розвитку цифрових продуктів ТОВ «Квартал 95».

І це лише кілька прикладів. Бо ж насправді дружніх призначень було чимало. Тож чи не час витягнути колоду з ока? Ну і заодно просто згадати свої слова, сказані, до речі, не так давно.

Марія АНІНА 

“Вечірні Вісті”

Leave a comment

Добавить комментарий

Погода

Новости по теме

Греция хочет создать себе ПВО, основываясь на “Железном куполе”

Греция планирует начать разработку системы противовоздушной обороны аналогичную израильскому "Железному куполу".

Аргентина стремиться стать глобальным партнером НАТО

Аргентина проявила стремление к тому чтобы стать глобальным партнёром Североатлантического Альянса.

США и Канада ввели новые ограничения против Беларуси

США и Канада ввели новые санкционные ограничения против Республики Беларусь.

Украина и Норвегия подпишут гарантии безопасности «при ближайшем случае»

Украина и Норвегия завершили двусторонние переговоры по заключению соглашения о гарантиях безопасности...