Четверг , 18 Апрель 2024
Политика

Парламент має невідкладно ухвалити поправки до закону про ДБР, щоб продовжити розслідування злочинів проти Майдану, – Олена Кондратюк

Депутати повинні невідкладно розглянути поправку до законопроєкту №2116 «Про внесення змін до закону України «Про Державне бюро розслідувань» щодо вдосконалення діяльності Державного бюро розслідувань», які дозволять створити в структурі цього органу спеціальний підрозділ та продовжити розслідування злочинів проти учасників Революції гідності.

Про це заявила народна депутатка від «Батьківщини», заступниця голови Верховної Ради Олена Кондратюк під час засідання Погоджувальної ради депутатських фракцій та груп.

«Ви знаєте, що адвокатка Євгенія Закревська разом з іншими учасниками Майдану та активістами оголосили голодування, щоб привернути увагу до цієї проблеми. Я б хотіла, щоб ми позачергово, відповідно до регламенту, одразу ж поставили цю поправку на підтримку і більше не поверталися до цього», – наголосила Олена Кондратюк.

Віцеспікерка також звернулася до представника Кабінету Міністрів України у Верховній Раді з проханням звернути увагу уряду на необхідність оперативного ухвалення всіх необхідних нормативно-правових актів та бюджетних рішень для створення та забезпечення діяльності нового підрозділу в ДБР після того, як закон №2116 буде проголосовано і підписано.

ba.org.ua

Leave a comment

Добавить комментарий

Погода

Новости по теме

США и Канада ввели новые ограничения против Беларуси

США и Канада ввели новые санкционные ограничения против Республики Беларусь.

Украина и Норвегия подпишут гарантии безопасности «при ближайшем случае»

Украина и Норвегия завершили двусторонние переговоры по заключению соглашения о гарантиях безопасности...

Александр Кацуба: Задача российских атак на энергетику – деморализовать украинцев

Атаки России на украинскую энергетику в последние недели преследуют цель запугать и...

США хотят наказать Иран за нарушение резолюций ООН

США планируют изучить пути привлечения Ирана к ответственности за неправомерные действия в...