Суббота , 20 Апрель 2024
Политика

Андрій Ніколаєнко: Податковий законопроєкт у його теперішньому вигляді – рейдерський та несправедливий

Законопроєкт №1210 просуває небезпечну думку, що найкращий спосіб діалогу з сумлінним бізнесом – це його примус та закладає у діяльність новоствореної податкової служби України «каральну» модель взаємодії з платниками податків.

Про це заявив народний депутат від «Батьківщини», член комітету з фінансів, податкової та митної політики Андрій Ніколаєнко під час виступу із трибуни Верховної Ради.

«Влада своїми діями вже вивела на вуличні протести тисячі ФОПів та аграріїв, а у разі ухвалення законопроєкту №1210 у його теперішньому вигляді, на страйки вже вийдуть гірники, металурги та залишки середнього класу, хто ще не емігрував з України», – заявив Ніколаєнко.

За словами депутата, Раді потрібно ухвалити зважене рішення, бо за волюнтаристськими положеннями законопроєкту стоять десятки тисяч робочих місць, які можуть зникнути. Наприклад, у тому ж газодобуванні, де законопроєктом прибирається мотиваційна ставка ренти на видобуток газу на нових свердловинах. І Україна фактично може згорнути програму енергонезалежності від тієї ж Росії.

«Такі важливі для економіки закони мають вносити не депутати, а уряд. І саме уряд має пояснювати, в чому полягає його стратегія у таких чутливих питаннях, як він буде наповнювати економіку та як будуть збиратися податки. Цей законопроєкт – вбивство української економіки!», – резюмував Андрій Ніколаєнко.

 

ba.org.ua

Leave a comment

Добавить комментарий

Погода

Новости по теме

Аргентина стремиться стать глобальным партнером НАТО

Аргентина проявила стремление к тому чтобы стать глобальным партнёром Североатлантического Альянса.

США и Канада ввели новые ограничения против Беларуси

США и Канада ввели новые санкционные ограничения против Республики Беларусь.

Украина и Норвегия подпишут гарантии безопасности «при ближайшем случае»

Украина и Норвегия завершили двусторонние переговоры по заключению соглашения о гарантиях безопасности...

Александр Кацуба: Задача российских атак на энергетику – деморализовать украинцев

Атаки России на украинскую энергетику в последние недели преследуют цель запугать и...