Вторник , 19 Март 2024
Политика

Вадим Івченко: «Батьківщина» одноголосно підтримала закон щодо протидії аграрному рейдерству

Фракція «Батьківщина» проголосувала за законопроєкт №0858, який дозволить комплексно врегулювати питання протидії рейдерству та унеможливить неправомірне заволодіння землями.

Народний депутат від «Батьківщини» Вадим Івченко переконаний, що цей документ полегшить діяльність аграріїв та захистить їх від злочинних зазіхань.

«Законопроєкт є перехідним з минулого скликання. Його пропонували ухвалити ще у 2016 році. Тоді в країні реєструвались масові факти рейдерських захоплень агропідприємств. Фермерів убивали та катували. Ми мали боротися з цим явищем, зокрема і внесеними змінами до законодавства», – наголосив політик.

Вадим Івченко також нагадав, що законопроєкт №0858 «Про внесення змін до Земельного кодексу України та деяких інших законодавчих актів щодо протидії рейдерству» містить важливі для діяльності українських аграріїв пункти, зокрема:

– Власнику земельної ділянки або іншого нерухомого майна надається право встановити вимогу щодо нотаріального посвідчення продовження договору на землю. Таким чином власник убезпечує себе від укладення такого договору третьою стороною з підробленням підпису власника.

– Надання державним кадастровим реєстраторам доступу в онлайн-режимі до відомостей, що містяться у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно, а державним реєстраторам прав – онлайн-доступ до всіх відомостей, що містяться у ДЗК. Вказаний обмін тривалий час проводився в ручному режимі, це призводило до невідповідності даних про одну й ту ж земельну ділянку у кадастрі та реєстрі.

– Скасування необхідності отримання власниками та користувачами земельних ділянок паперових витягів про земельні ділянки з Державного земельного кадастру. Адже саме існування витягів з Державного земельного кадастру в паперовому вигляді стимулює їх підроблення.

ba.org.ua

Leave a comment

Добавить комментарий

Погода

Новости по теме

Что Зеленский и МИД Польши считают о “выборах” в Российской Федерации?

Министерство иностранных дел Польши и Владимир Зеленский высказались о "выборах" президента РФ.

Прибытие военных Франции в Одессу будет виной России, – Макрон

Действующий лидер Франции заявил о том, что есть отправит войска в Украину.

Угроза шпионажа: Британия намерена ужесточить ограничения против Китая

Британия планирует сократить число граждан КНР, которые могут въезжать в страну.